GÜNDEM

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER, SINAVA BATMAN’DA GİRDİ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM), Şırnak ve ilçelerinde sınav yapmaması üzerine binlerce öğrenci Batman ve bölge illerde sınava girmek zorunda kaldı.

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER, SINAVA BATMAN’DA GİRDİ
16-03-2015 19:18
Google News

Batman’da sınava giren Şırnaklı öğrenciler, yer değişikliği nedeniyle heyecanlı olduklarını ve sınava konsantre olamadıklarını belirtti. Bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini belirten Şırnaklı öğrenci Cengiz Özmen, Cizre’den geldiğini belirterek “yaklaşık olarak 5 bin öğrencinin sınav yerinde değişiklik yapıldı. Bilmediğimiz bir şehirde hayatımızın dönüm noktası olan bir sınava giriyoruz. Benim gibi birçok öğrenci de sorun yaşadı. Kalacak yer, adres bulma ve daha birçok sorunla karşılaştık. Sınav yerimizi mi yoksa sınavı mı düşüneceğiz, bilemedik. Bu ciddi bir sorundur” dedi.

BAŞARISIZ OLURSAK SORUMLUSU ÖSYM’DİR

Başarısız oldukları takdirde tek sorumlusunun ÖSYM olduğunu belirten Özmen “Ben nüfus cüzdanımı yanıma almadım. Sürücü belgesi ile gireceğimi düşündüm. Ama sürücü belgesi yetersiz oldu. Nüfus Müdürlüğüne gidip bununla ilgili belge aldım. Sınava 15 dakika geç gelmek zorunda kaldım. Kendi memleketimiz olsaydı bu sorunu yaşamazdım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete