GÜNDEM

ŞİŞMAN “TP’DE THY MODELİ UYGUN”

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman, Kristal Park’ta düzenlenecek olan koordinasyon toplantısına katılmak üzere Batman’a geldi.

ŞİŞMAN “TP’DE THY MODELİ UYGUN”
11-06-2015 19:58
Google News

Toplantı öncesi konuşan ve petrol aramalarının iyi gittiğini belirten Şişman, petrol fiyatlarına bağlı olarak arama faaliyetlerini azalttıklarını kaydetti.

THY ÖZELLEŞTİRME MODELİ EN UYGUN MODEL

Türkiye Petrolleri'nin özelleştirme diye bir gündeminin olmadığına vurgu yapan Şişman, sadece THY modeli ile halka arz modeli üzerinde konuşulduğunu belirterek “Bana göre Türkiye Petrolleri için en uygun model THY modelidir. Çünkü şirket olarak bağımsız hareket edebiliyorsunuz. Devletin kontrolü de üzerinizde, devletin bir şirketi gibi duruyorsunuz. Öyle bir şey olursa Türkiye Petrolleri çok daha güçlü bir şirket olur” dedi.

İŞSİZ KALAN EMEKÇİLER İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Taşeron işçileri için hükümetin düzenleme yaptığını dile getiren Şişman “Toplu sözleşmeye bir madde kondu. Bu madde ile taşeron işçilerinin durumunun düzeltileceği söylendi. Bu konuda hükümet çözüm üretirse buna uyup gereğini yapacağız. Devraldığımız üretim sahalarından kaynaklı bazı arkadaşlarımız işsiz kaldı. Hazine Müsteşarlığı'na yazı yazarak, en azından bir kısmını istihdam edebileceğimizi belirttik. Girişimlerimiz sürüyor ama doğrudan bir neşter vurup da kökünden çözecek bir pozisyonumuz yok” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete