TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siverek'te evlerin yıkımı sürüyor

Siverek Belediyesince tarihi kalenin etrafında çevre düzenlenmesi yapılması amacıyla kamulaştırılan 21 evin yıkımı devam ediyor.

Siverek'te evlerin yıkımı sürüyor
05-08-2023 14:42
05-08-2023 14:43
Google News

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Siverek Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında tarihi kalenin gün yüzüne çıkarılması amacıyla, kamulaştırılması tamamlanan 21 evin yıkımı sürüyor.

Siverek Belediyesi Harita Teknikeri Adem Öztürk, kalenin ilçe için önemli olduğuna vurgu yaparak, "Tarihi kalemizi gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Şu an için öz kaynaklarımızla kamulaştırılması tamamlanan 21 evin yıkımı sürüyor. Yaklaşık 90 kamulaştırılması gereken ev ve iş yeri var, bunların da kamulaştırılması yapıldıkça biz yıkımını sürdüreceğiz. Buradaki temel hedefimiz ilçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve tarihimize sahip çıkmaktır. Yıkım çalışmaları sırasında bizlere bir arkeolog ve sanat tarih uzmanı eşlik ediyor. Kalemiz Sümerlerden kalma bir yapı ve belediye başkanımız Ayşe Çakmak'ta bu konuda hassas davranıyor. Yani Siverek Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkıyoruz." dedi.

Arkeolog ve sanat tarihi uzmanı eşliğinde ise kalede sürdürülen restorasyon çalışmaları ise devam ediyor. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete