GÜNDEM

SİYAH ÇELENK GERGİNLİĞİ!

Diyarbakır’ın Lice kırsalında yaşanan ve 2 kişinin ölümüne yol açan olayları protesto eden BDP’liler, AK Parti'ye siyah çelenk bıraktı.

SİYAH ÇELENK GERGİNLİĞİ!
09-06-2014 21:45
Google News

BDP il teşkilatı ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Lice'de yaşanan olayları, düzenlediği yürüyüş ile protesto etti. Belediye önünde toplanan kalabalık grup, yaptığı kısa açıklamanın ardından ellerindeki siyah çelenk ile AK Parti il binasına doğru yürüdü. Yol boyunca önlem alan güvenlik güçleri, Atatürk Parkı önünde durdurduğu gruba yürüyüşün kanunsuz olduğunu hatırlatıp dağılmalarını istedi. Yürümede ısrar eden grup ile çevik kuvvet arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. AK Parti il binasına giden grup, parti binası girişine siyah çelenk bıraktı.

Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Serdar Atalay, ölümlerden AK Parti hükümetinin sorumlu olduğunu belirterek "Bizler, onlar için her zaman bir tehdit unsuru olarak görülmüşüz. Biz beyaz Kürt olmadığımız sürece, gömleklerimiz parçalanacak, özgürlüklerimiz kısıtlanacaktır. AKP İl Başkanı ve tüm teşkilatlarına sesleniyoruz eğer sizden birazcık ahlak ve vicdan kalmışsa o koltukları terk edip bugün polis şiddetine maruz kalan halkın kolunda özgürlükler için mücadele verin" dedi.  Konuşmanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete