EĞİTİM

“SİYASET DEĞİL, BİLİM ADAMIYIM”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak, üniversiteyle ilgili yaşanan gelişmeleri paylaştı.

“SİYASET DEĞİL, BİLİM ADAMIYIM”
01-02-2018 22:05
Google News

“TP’DE ÇALIŞMA DÖNEMİ SONA ERECEK, ÜNİVERSİTE BAŞLAYACAK”

Gazetemiz Sahibi Ercan Atay ve Yazarlarımız tarafından karşılanan Rektör Durmuş, üniversiteyi büyütme çabalarından bahsederek “Burası bir petrol kenti ama bundan sonra TP’de işçi olma süreci sona eriyor. Bundan sonra üniversite önemli. Teknokent kurulacak. Çocuklar orada araştırma yapacak. Buluş yapacaklar. Şehir büyüyecek. Fabrikalar çoğalacak. Burası ikinci bir Antep olacak. Antep’ten daha iyi konumdayız. Mardin Yoluna bir köprü yapılsa, Irak ve Suriye’ye ulaşıyoruz. Suriye ve Irak, buradaki sanayiden faydalanacak” dedi.

“YALAN HABERLER, HOCALARIN KAÇMASINA YOL AÇIYOR”

Batman’ın, çok daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğini belirten Rektör Durmuş “Başka üniversitelere bakıyorsunuz, doğru dürüst bir binası, kampüsü yok. Ama iyi hocalar getiriyor. Demek hoca olduğu zaman güzel bir üniversite açılabiliyor. Yalan haberlerle, hocaların buraya gelmesini engellersiniz. Yaşıyoruz bunları. Şu anda Batman’a gelmekten vazgeçen hocaları, ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

“ELEŞTİRİLER YAPICI OLURSA BİZİ DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA İTER”

Basın’ın, dürüst çalışması halinde kentin lokomotifi olabileceğini belirten Rektör Durmuş “Eleştiriler yapıcı olduğu anda basın, her şeyi tetikler. Üniversitenin noksanlarını, hatalarımızı, batman’a hoca getiremiyorsak bunların nedenlerini sorsun, yazsın. Bu, bizi daha çok çalışmaya iter. Ben de daha fazla çalışırım” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZLERİ BİZİ CESARETLENDİRDİ”

Rektör Durmuş, Tıp Fakültesi kurulması yönündeki çabalarından bahsederek “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ağrı’da yaptığı konuşma, bizi cesaretlendirdi. Çok umutluyum. Biz Ağrı’dan daha öndeyiz. Bizde, 1 yılda, sadece kamu hastanelerinde 2 milyon 700 hasta, muayene edilmiş. Özel hastanelerde de bir o kadar. Yani yaklaşık 6 milyon hasta demek. Bu demek oluyor ki, Batman, sağlık üstü bir yer. Batman’da tıp fakültesi kurulursa, kanser araştırma merkezi kurulur, pahalı makineler devlet tarafından getirilir. Batman’da insanlar adli tıp için Diyarbakır’a gidiyor. Yanık ünitesi yok. Tıp Fakültesiyle birlikte, göğüs hastanesi, kalp araştırma merkezi, kanser araştırma merkezleri gibi entegre tesisler kurulur. Hastalıkların teşhisi yapılır, tedavisi gerekirse özel hastanelerde yapılır. Böylece özel üniversiteler de büyür, gelişir” dedi.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ TEKNOKENTLE SANAYİYİ GELİŞTİRMEK”

Üniversite olarak en büyük hedeflerinin, teknokentle birlikte sanayiyi geliştirmek olduğunu söyleyen Rektör Durmuş “Öğrencilerimiz şu anda hep bölge çocukları. Siirt, Şırnak Muş’tan… Tıp Fakültesi olursa Türkiye’nin her tarafından öğrenci buraya gelir. O yüzden hedefimize Tıp Fakültesini koyduk ama bizim en öncelikli hedefimiz, burada sanayiyi geliştirmek” dedi.

“SİYASET DEĞİL, BİLİM ADAMIYIM”

Batmanlılık Bilincinin gelişmediğinden yakınan Rektör Durmuş “Kişisel istekler ön plana çıkıyor. Birleşelim, aynı dereye akalım artık. Ben bilim adamıyım. Siyasetten anlamam. Siyaset adamı değilim. Ama bir bildiğim doğru var. Kişisel hesap ve menfaatler, toplumun menfaatlerinin önüne geçtiği anda toplum gelişmez. Aslında kişisel menfaatlerin gelişmesi, toplum menfaatlerinin iyileşmesiyle sağlanır. Ben kuru kuruya seviyorum memleketi çok seviyorum demek yetmiyor. Seviyorsun da nasıl seviyorsun? Sadece kendini seviyorsun. Batman, bunu kıracak, inanıyorum” dedi.

“İLÇELERİ CANLANDIRACAĞIZ”

Hasankeyf’te Turizm Meslek Yüksek Okulu kurulacak şimdi. Orayı geliştireceğiz. Sason’a okul açacağız. O da YÖK’ten geçti. Beşiri için Organize Sanayi Bölgesinde bir yüksek okul kuracağız. Makine ağırlıklı, mühendisliğin alt bölümleri olacak. Çok yakın, şehir merkezi gibi bir ilçemiz diye ihmal edilmiş bir ilçe. Orayı canlandıracağız” dedi. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete