GÜNDEM

SİYASİ TUTUKLULAR, SERGİ AÇACAK...

SİYASİ TUTUKLULAR, SERGİ AÇACAK...

SİYASİ TUTUKLULAR, SERGİ AÇACAK...
05-02-2015 19:21
Google News

Batman Belediyesi, Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi ile Diyar Tuhad-Der ile birlikte bu hafta sonu Batman’da resim sergisi açacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’da katledilen üç Kürt kadınının anısına açılacak olan serginin “tutsak fırçalar Sakine’lerin rengiyle Rojava’da özgürleşiyor” şiarıyla gerçekleştirileceğini belirtti. Eş Başkan Özdemir, konuyla ilgili olarak “Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan doğan ve Leyla Şaylemez’e adanan, ayrıca Türkiye’nin 94 cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin tablolarından oluşan resim sergisi, Cumartesi günü Yılmaz Güney Sinema Salonunda sergilenecek. Bütün dünyada geniş yankı uyandıran 3 Kürt kadının ölüm yıldönümüne denk getirilen sergi bir hafta sürecek” dedi.

Cezaevindeki tutsaklar tarafından yapılan ve 300 farklı temayı işleyen yağlıboya tablolarından oluşan sergide, satılacak tablolardan elde edilecek olan gelirin Suriye’nin Rojava kentine gönderileceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?