GÜNDEM

Soft Ambalaj Dünya Markası Olma Yolunda

Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde 2017 yılından bu yana ambalaj üretimi yapan Soft Ambalaj, Batman’dan Dünya Ülkelerine açılan kapı oldu.

Soft Ambalaj Dünya Markası Olma Yolunda
02-11-2022 18:57
02-11-2022 18:59
Google News

ONLİNE SATIŞLARLA DÜNYANIN HER YERİNE ÜRÜN GÖNDERİLİYOR

Soft Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kaya, üretim çalışmaları hakkında Sonsöz Web TV’ye konuştu. 2016 yılında başladıkları AR-GE çalışmalarından sona 207 yılında üretime başladıklarını hatırlatan Kaya “Soft, yumuşak anlamına geldiği için ürünlerimizde bu ismi kullandık. 2016'da altyapı ve ARGE sürecimiz oldu, 2017'de tamamen üretime başladık. 2500 metrekare açık alanımız var. İnsan odaklı değil, makine odaklı ilerliyoruz. Plastik orijinal taşıma ürünleri üretiyoruz. Market poşetinden gıda ambalaj poşetine kadar içinde taşınabilecek her türlü şey üretiyoruz. Pandemi döneminde maskeler için tek kullanımlık milyonlarca poşet ürettik, önlükler ürettik. Satışlarımız Ortadoğu Pazarında ilerliyor. Türkiye Pazarında 600 km çapında bütün illere sevkıyat yapıyoruz. Geri kalan yerlere nakliye üzerinden teslim yapıyoruz. Türkiye'nin hemen her yerine satış ve sevkıyat yapıyoruz. Eczanelere de softambalaj.com üzerinden online satış yapıyoruz ve ürünleri eczanelerin kapısına kadar teslim ediyoruz. Farklı şehirlerden sipariş alınca seviniyoruz tabi. Zonguldak, Kırklareli'nden sipariş gelince mutlu oluyoruz” dedi.

 

HER GÜN 5 TON AMBALAJ…

Günde yaklaşık 5 ton ambalaj ürettiklerini ifade eden Kaya “Pandemi döneminde satışlarımız özellikle Avrupa’da arttı.  Almanya'ya tek kullanımlık önlük sattık. 7 ayda 100 milyon adet satış yaptık. Maske için milyarlarca adet tek kullanımlık poşet ürettik. Hammaddemiz petroldür. Bunu da Arap Ülkelerinden yüze 100 ithal alıyoruz. En çok Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt gibi ülkelerden ithal ediyoruz. Yerel pazarda iyiyiz, yeni süreçte Ortadoğu’ya yoğunlaşmayı hedefliyoruz” dedi.

500 METREKARE ANAN 10 BİN METREKARE ALANA…

5. yılda üretim kapasitelerini yüzde 100’e artırdıklarını ifade eden Kaya “Üretime 500 metrekare alanda başladık, şu anda 10.000 metrekare alandayız. Otomasyonlara ağırlık verdik, personellerimizi artırdık. Makinelerimizi teknolojiye göre yeniledik. 5 senede genel hedeflerimize ulaştık. 40 personelimiz var. Gece gündüz vardiyalı çalışıyoruz ve ürünün soğumaması için üretimi hiç kapatmıyoruz. Makinelerimiz yerli makinelerdir. Hammadde bize gelir, burada yüzde 100 üretim yaparız. Hammadde orijinal şekilde gelir, eritilir, makinelerde işlenir, soğutulur, baskıya hazır hale getirilir, kesilir, paketlenir, barkodlanır ve sevkıyata alacak kişinin kapısına kadar ulaştırılır. Müşteri, ürünü hazır şekilde kullanır” dedi.

OSB HIZLA GELİŞTİ

Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin hızla büyüdüğüne dikkat çeken Kaya “İlave OSB’de 200'e yakın fabrika olacak. 65 yeni parsel dağıtıldı. Batman OSB’si bunlarla birlikte Güney Doğu'nun en iyi Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. Bana sorarsanız 6. bölgenin en iyi sanayi bölgesi Batman'dır. Batman’ın da içinde bulunduğu 6. bölge, çok revaçta çünkü en iyi fiziksel alt yapısı iyi. 300 kadar firmanın da talebi bu bölgedir. Bölge OSB’de bugün 50 bin çalışan var. Bizim de hâlihazırda 15.000 çalışanımız var. Bu büyük bir rakam. Organize büyüyünce biz de büyüyoruz. Talep artıyor, iletişim artıyor ve zaten ulaşımda kolaylıklar oluyor. Batman'a geliş gidişler rahat artık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete