EKONOMİ

Soğanın tohumu da cep yakıyor!

Batman’da geçtiğimiz yıl kilosu 10 ile 15 liradan satılan arpacık soğan tohumu, bu yıl 25 -30 liradan satılıyor. Soğanın fiyatı gibi tohumu da cep yaparken, vatandaş ise yükselen fiyatların şokunu yaşıyor.

Soğanın tohumu da cep yakıyor!
04-03-2024 02:00
03-03-2024 16:23
BATMAN
Google News

Batman’da vatandaşlar baharın gelmesiyle bağ-bahçe telaşına düştü. Ekim zamanı gelmesiyle başta arpacık soğan tohumu satın almak isteyen vatandaşlar bu yıl ki yükselen fiyatların şokunu yaşıyor. Sebze ve meyvelerdeki artışlar gibi bu yıl tohumlara da yansıyan yüksek fiyatlar vatandaşların cebini yakıyor. Özellikle geçtiğimiz yıl kilosu 10 ile 15 lira arasında satılan arpacık soğan tohumu bu yıl 25 -30 liradan satılması vatandaşların yakınmasına neden oldu. Fiyatların bu derece artması nedeniyle bahçelerine soğan ekmek isteyen vatandaşlar daha önce kilolarla aldıkları soğan tohumlarını artık ya tane olarak ya da en fazla 2 kilo arasında alma imkânı buluyor.

VATANDAŞ ŞOKTA…

Vatandaşlar “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kendi bağ ve bahçelerimizde domates, salatalık, biber, dolma, soğan gibi ürünlerin tohumlarını satın alarak kendi bahçelerimizde ekiyoruz. Ekim zamanında toprağa ilk attığımız tohum soğan tohumu. Geçen yıl 15 liradan aldığımız soğan tohumu bu yıl 25 liraya çıktı. Domates, salatalık, biber ve dolma gibi sebzelerin fideleri ne kadara satılacak, merak ediyoruz” dedi.


HABER: Bayram Ayhan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete