GÜNDEM

SOĞUK ALARMI, DİCLE EDAŞ’I HAREKETLENDİRDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurdun büyük bölümünde verilen aşırı kar yağışı ve dondurucu soğuk hava alarmı, Dicle Elektrik Ekiplerini harekete geçirdi. Arıza, Onarım ve Bakım Ekipleri olası arıza ve kesinti durumuna karşı sahadaki hazırlıklarını artırdı.

SOĞUK ALARMI, DİCLE EDAŞ’I HAREKETLENDİRDİ
14-02-2021 12:54
Google News

 

ARIZA GERÇEKLEŞMEDEN SAPTAYABİLEN BİR SİSTEM GELİŞTİRİLDİ 
Soğuk hava alarmına karşı hazırlıklarla ilgili bilgi veren Sistem İşletme Müdürü Hasan Ademhan, sahada 2 binden fazla personel ve 350 araçla 7/24 görev yaptıklarını belirtti. Ademhan, arızaları daha gerçekleşmeden saptamaya yarayan ısıya duyarlı termal kameralar gibi teknolojik imkânları kullandıklarını söyledi, bakımla görevli personel grubundan 200 teknik personelin anlık oluşabilecek arızalara müdahale etmek için özel olarak görevlendirildiği bilgisini verdi. 

61 BİN 198 KİLOMETRELİK ALANDA KONTROLLER YAPILDI
Sorumluluk bölgesinin tamamında kış mevsimi öncesinde gerçekleştirdikleri arıza önleyici bakım çalışmalarına dikkat çeken Ademhan, 61 Bin 198 kilometrekarelik alanda kışa hazırlık yapılırken, 390 kilometre uzunluğundaki hattın kontrol edildiği bilgisini verdi. Ekiplerin, 5.500 km Orta Gerilim (OG) şebeke, 4.350 km Alçak Gerilim (AG) şebeke, 5.700 adet trafo postası, 1.500 adet kök/dm bakımı gerçekleştirdiği açıklandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete