GÜNDEM

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN EKMEĞİNİN PEŞİNDE

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN EKMEĞİNİN PEŞİNDE

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN EKMEĞİNİN PEŞİNDE
08-01-2015 12:25
Google News

Bir bankanın önünde kurduğu tezgâhta çakmak, sigara ve çeşitli malzemeler satan Afgan uyruklu kadın, soğuk havaya aldırış etmeden günün büyük bir bölümünü tezgâhının başında geçiriyor.

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan ve 3 yıldır Turgut Özal Bulvarı Farabi Hastanesi karşısında kurduğu tezgâhla ekmek parasını kazanmaya çalışan kadın, soğuk hava nedeniyle ayaklarının üzerine battaniye atarak ısınmaya çalışıyor. Evinin geçimini, kurduğu tezgâhla sağlamaya çalıştığını anlatan Merziye Muhippi “Hava gerçekten çok soğuk. Soğuk havaya rağmen burada satış yapmaya çalışıyorum. Evimin geçimini bu şekilde sağlıyorum” dedi.

DİLENMEKTENSE ÇALIŞMAYI TERCİH EDERİM

Kentte son birkaç gündür soğuk havanın etkili olduğunu ifade eden Muhip “ekmek parası benim için her şeyden önce gelir. Bu düşünce ile çalımlaya devam ediyorum. Hava çok soğuk olduğu için üzerime battaniye almak zorunda kalıyorum. Şuan soğuk almışım ve hastayım buna rağmen çalışmak zorundayım. Dilenmektense kendi ayaklarımın üzerinde durmayı tercih ederim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?