GÜNDEM

SOĞUKLAR TRAFOLARI VURDU!

Havaların soğumasıyla birlikte elektrik enerjisi, ısıtmada yoğun kullanılmaya başlandı. Çoğu kayıt dışı kullanılan elektrikli ısıtıcıların yüküne dayanamayan trafolar, bir bir patlayıp, yanıyor.

SOĞUKLAR TRAFOLARI VURDU!
13-12-2019 18:28
Google News

 

Dicle Elektrik, kış bakım planı kapsamında 5 bin 50 kilometre hat bakımı, 2 bin 910 trafo ve 643 dağıtım merkezinin bakımını yaptı. Kış öncesi 2 bin 890 trafoda yük dengelemesi yapılırken, olası 917 arıza ise termal kameralarla tespit edilerek tedbirler alındı. Bakım çalışmalarına rağmen elektrikle ısınma alışkanlığına bağlı olarak, trafolara yükleniliyor. Trafolar, aşırı yüklenmeye dayanamıyor. Atan trafo şartellerine ehliyetsiz kişiler müdahale ediyor. Müdahaleler yüzünden trafolar yanarak patlıyor. 
1 AYDA 56 TRAFO YANDI
Verilere göre aşırı yüklenmeden dolayı 2018 yılında toplam 984 adet trafo yanarak kullanılamaz hale geldi. Kasım ayında yanan trafo sayısı 56 olarak belirlendi. Yetkililer, dışarıdan müdahaleler ve elektrikli ısıtıcılardan kaynaklanan aşırı yüklenme devam ettiği için bu sayının her geçen gün daha da arttığına dikkat çekiyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?