GÜNDEM

SOKAK HAYVANLARI AŞILANIYOR

SOKAK HAYVANLARI AŞILANIYOR

SOKAK HAYVANLARI AŞILANIYOR
18-11-2014 21:17
Google News

Batman Belediyesinin ekolojik dengeyi gözetme ve her canlının yaşam hakkını koruma kapsamında sokak hayvanlarına yönelik 5 yıl önce başlattığı “Sokak Hayvanlarını Koruma Kampanyası” 5. yılında da devam ediyor.

“Bir Damla Yaşam Derneği” ile birlikte çalışmalarını sürdüren Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü,  kampanya kapsamında bu yıl da 100 sokak hayvanını kuduz ve parazitlere karşı aşılayarak kısırlaştırdı. Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından Batman Belediyesi Makine İkmal sahası ilaçlama bölümünde kurulan mobil kısırlaştırma aracına getirilen sokak hayvanları, gerekli aşı ve operasyonlardan geçirildikten sonra doğal ortamlarına bırakıldı.

SAĞLIKLI VE ZARARSIZLAR

Hayvanların sağlıklı koşullarda kısırlaştırılıp kuduz, uyuz ve diğer aşılarını yaptıklarını ifade eden Belediye Veteriner Hekimi Azat Çiftçi “şu ana kadar 100 sokak hayvanını kısırlaştırdık, ardında da kuduz ve parazit aşılarını yaptık. Buradaki önemli amacımız hem sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkının olduğunu göstermektir. Halkımızın bilmesi gereken, aşı işlemleri gerçekleşen bu hayvanların tamamen zararsız ve sağlıklı hayvanlar olduğudur” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete