GÜNDEM

SOKAKLAR KARIŞTI: 4 YARALI

6–7 Ekim Kobanê olaylarının yıldönümü nedeniyle Batman’da bazı mahalleleri trafiğe kapatarak eylem yapmak isteyen gruplar, polis engeliyle karşılaştı. Çıkan olaylarda 1’i ağır 4 kişi yaralandı.

SOKAKLAR KARIŞTI: 4 YARALI
07-10-2015 20:53
Google News

Alınan bilgiye göre 6–7 Ekim Kobanê olaylarının yıldönümünde Pazaryeri, Bağlar, Sağlık, Hilal ve Çamlıtepe Mahalleleri ile Siirt Çevreyolu’nda bazı gruplar, barikatlar kurarak eylem yapmak istedi. Lastik yakarak sokakları trafiğe kapatan gruplara, polis müdahale etti. Polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmada 4 gösterici yaralandı. Yaralılar, Batman Bölge Devlet Hastanesi ile bazı özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 1’inin durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLADI: 7 GÖZALTI

Çıkan olaylarla ilgili açıklama yapan Batman Valiliği, 7 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yapılan açıklamada “Geçtiğimiz yıl 6–7 Ekim olayları sırasında yaşanan şiddet içerikli çok sayıda eylemin yıldönümü olması münasebeti ile başta terör örgütü olmak üzere marjinal grupların organizesinde, geçtiğimiz yıl gerçekleşen ve kamuoyunun da büyük tepkisini çeken eylemlere benzer şekilde provokatif olayların yaşanabileceği ihtimaline karşı gerekli tedbirleri alınmıştır. Farklı mahallelerde toplanıp, yolu trafiğe kapatarak ateş yakan gruplar olduğu ve bu gruplar içerisinde uzun namlulu silah taşıyan şahıslar olduğu tespit edilmiştir. Bu gruplara anında müdahalede bulunurken bu sırada güvenlik güçlerimize karşı molotof kokteyli ve pompalı tüfekle saldırı gerçekleştirilmiştir. Emniyet güçlerimize saldırıda bulunanlardan 7 kişi gözaltına alınmış olup, bunlardan yaralanan 4 kişi tedavi altına alınmıştır” denildi. (Yusuf Kavak) 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete