GÜNDEM

SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
07-10-2014 20:13
Google News

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Kobanê için süresiz direniş” çağrısıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da binlerce kişi sokaklara döküldü.

 Önceki akşam Atatürk parkı önünde yapılan eylem dünde Belediyşe kavşağında sürdü. Dün öğle saatlerinde toplanan kalabalık Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto etti. Belediye binası önünde toplanarak eylem yapan guruba polis, TOMA araçlarıyla ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

PTT ARACI ATEŞE VERİLDİ

Kobanê direnişine destek vermek amacıyla birçok ilde PTT şubesi ateşe verilirken, Batman’da yaşanan olaylarda da PTT merkez binasına ve aracına saldırı düzenlendi. Caddeden geçen PTT aracı, eylem yapan grup tarafından ateşe verildi, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan PTT merkez binasının camları da taşlı saldırılarla yerle bir edildi.

HÜDA PAR’LILAR  İLE  GÖSTERİCİLER  ARASINDA  ÇATIŞMA

Önceki akşam Hüda Par il binasının ateşe verildiğini duyan partililer, sabah saatlerinde parti binasının önünde toplanmaya başladı. Sabah saatlerinde Belediye binası önünde toplanan ve IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen grup ile Hüda Par’lılar arasında çatışma çıktı. Olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı, çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı iddia edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?