SİYASET

SON 5 YILDA KAÇ KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a soru önergesi yönelterek, kadına yönelik şiddeti gündeme getirdi.

SON 5 YILDA KAÇ KADIN ÖLDÜRÜLDÜ!
22-11-2020 16:01
Google News

 

Vekil Uca “Son beş yılda kaç kadın erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetmiştir? Katledilen kadınların kaçı 6284 Sayılı Kanun ile korunmaktaydı? Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için toplumsal cinsiyet eşitlikçi politikalar uygulanması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesi ile ilgili bir çalışmanız bulunuyor mu?
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin uygulanması, uygulamada yaşanan sorunların acilen giderilmesine ilişkin bir çalışma mevcut mudur? Hâkimlerin kadınlar aleyhine tahrik ya da iyi hal indirimi uygulamalarını engellemek için İstanbul Sözleşmesi’nin tarafınıza yüklemiş olduğu görev gereği hukuki düzenlemeler yapmak amacıyla başlatmış olduğunuz bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”
dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete