GÜNDEM

SON BAŞVURU 31 ARALIK

TEK TEK YIKILIYOR

SON BAŞVURU 31 ARALIK
16-11-2018 15:37
Google News

Batman Belediyesi, İmar Barışı için başvuruların 31 Aralık’ta sona ereceğini hatırlatırken, kaçak yapılar için vatandaşları uyardı.

kaçak durumdaki konut ve eklentilerin satın alınmaması konusunda uyaran Belediye “Vatandaşlarımızın, ileride mağdur olmamaları için İmar Barışı kapsamına girmeyen, 31 Aralık 2017 sonrası ruhsatsız şekilde kaçak yapılan yapılardan, ruhsat eklerine göre eklenti yapılan kısımlardan (ek kat, teras vb.) konut almamaları, bu tür yapılardan uzak durmaları kendi lehlerine olacaktır. Kaçak yapılar hiç bir mühendislik hizmeti almadan, yapı denetim ve Belediye kontrolü olmadan yapılmış olup deprem, doğal afet vb. durumlarda yıkılması muhtemel, hiçbir güvencesi olmayan, nasıl yapıldığı belli olmayan yapılardır” dedi.

TEK TEK YIKILIYOR

Yasaya aykırı bu tür kaçak yapıların, Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce tespit edildikten sonra Belediye Encümeni kararından sonra yıkıldığı belirtilen açıklamada “Yıkım kararlarını uygulama noktasında son derece kararlıyız. Kaçak yapıların yıkımı devam edecek. Kaçak yapıların elektrik, su, doğalgaz, telefon hizmetlerinden faydalanmamaları noktasında gerekli adımlar atılmıştır” denildi. (Belediye Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete