SİYASET

Son dakika! PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim'in serbest bırakılmasına Hükümetten ilk tepki!

Salih Müslim bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim’in Çekya’nın Başkenti Prag’da çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmasına Ankara’dan üst üste sert tepkiler geliyor. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bu tip kararlar bizim için sürpriz değil. Çünkü AB üyesi ülkelerin bu tip konularda Türkiye'ye bakışları ortadadır" dedi.

Son dakika! PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim'in serbest bırakılmasına Hükümetten ilk tepki!
27-02-2018 20:11
Google News

Pazar günü Çekya’nın Başkenti Prag’da bir toplantıdan sonra gözaltına alınan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, bugün öğle saatlerinde çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Salih Müslim’in serbest bırakılmasına tepki gösteren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Salih Müslim'in serbest bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
"PYD elebaşı Salih Müslim için Interpol üzerinden kırmızı bülten çıkartılarak bu kişinin Prag'da yakalanması sağlanmıştı. Çekya ve Türkiye arasında suçluların iadesi anlaşması vardır ancak bugün hukuka aykırı bir karar çıkmıştır Çekya yargısından. Bir tutuklama kararı verilmesi gerekiyordu. Biz elbette bu konunun takipçisi olacağız. Muhattaplarımızın kararı düzeltmesini bekliyoruz. Merasim Sokak'ta, Güvenpark'ta vatandaşlarımıza yönelik terör saldırısı yapan bu şahıslar konusunda takipçi olacağız. Terör insanlığın ortak tehdidir. Bugün uluslarararası hukukun dikkate alınmadığı ve hukuka aykırı bir karar verilmiştir. Bu kararı asla tanımıyoruz, kabul etmiyoruz. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanacağız. Interpol nezdinde gerekli girişimleri yapacağız. Burada siyasi bir takım mülahazaralarla Interpol Türkiye'nin bir takım taleplerini dikkate almamaktadır. Burada her türlü girişimde bulunulacaktır."


BOZDAĞ: . BU TİP KARARLAR BİZİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Salih Müslim'in serbest bırakılmasıyla ilgili konuştu.
Bozdağ'ın sözlerinden satır başları:
Pek çok ülke biliyor ki, PYD eli kanlı bir terör örgütüdür. Türkiye'de de pek çok kanlı eyleme imza atmıştı. Biz bu kararın uluslararası hukuka aykırı olduğuna inanıyoruz. Bu tip kararlar siyasal kararlardır. Türkiye'ye karşı yapılan terör faaliyetlerine Türkiye aleyhine destek kararıdır. Uluslararası arenada zaman zaman terör lehine kararlar çıkıyor. Biz kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Teröristlerin ve terör örgütlerinin rengi, dini, dili, milliyeti olmaz. Bunlarla mücadele etmek tüm ülkelerin ortak görevidir. Biz bu eli kanlı katillerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu tip kararlar bizim için sürpriz değil. Çünkü AB üyesi ülkelerin bu tip konularda Türkiye'ye bakışları ortadadır. Bizim için şaşırtıcı değildir. Her ülkeyle Türkiye'nin arasında suçluların iadesi anlaşması var. Çekya'da hukuka uyulsaydı bu teröristbaşı Türkiye'ye iade edilmek üzere geçici olarak tutuklanmasına karar verilirdi."

KELEPÇELİ FOTOĞRAFI SERVİS EDİLDİ

Associated Press haber ajansı Müslim'in mahkemeye getirilirken çekilen kelepçeli fotoğraflarını servis etti. Duruşması TSİ 13:00'da başlayan Müslim, mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Polis, mahkeme önünde geniş güvenlik önlemi alırken, az sayıda kişi gösteri düzenledi.

Medya mensupları, mahkeme salonuna alınmadı. Türkiye, Müslim'in geçici olarak tutuklanmasını ve Türkiye'ye iade edilmesini istiyordu. PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in ismi, İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde 4 milyon liralık ödülle kırmızı kategoride yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete