SİYASET

Son dakika: YSK seçim takvimi belli oldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Buna göre Cumhurbaşkanı adayı gösterme tarihi 4-9 Mayıs olarak belirlendi.

Son dakika: YSK seçim takvimi belli oldu
26-04-2018 16:32
Google News

YSK’nın 24 Haziran’da yapılacak seçim için çalışmasını tamamlayarak takvimi hazırladığı, yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderdiği öğrenildi. Takvimde cumhurbaşkanı adayı gösterme süresi 4-9 Mayıs 2018 olarak belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine ilişkin çalışmasını tamamlayarak, yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderdi.

Seçim takvimininde cumhurbaşkanlığı için aday gösterme tarihleri belli oldu. Buna göre 4-9 Mayıs tarihlerinde aday gösterilebilecek.

İTTİFAK İÇİN SON TARİH 6 MAYIS

Takvime göre ittifak için son başvuru tarihi 6 Mayıs olacak. Milletvekilleri aday listeleri için son tarih 21 Mayıs olarak belirlendi.

YURTDIŞINDA 12 GÜNLÜK OY VERME SÜRESİ

Yurtdışında oy verme işlemi 7 Haziran’da başlayacak, 19 Haziran’da sona erecek.

YSK Başkanı Sadi Güven Güven, bugün YSK binasına girişinde gazetecilere, 24 Haziran’da yapılması planlanan cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleriyle ilgili süreç hakkında açıklamada bulunmuştu.

Bugün mümkün olduğunca çabuk şekilde seçim takvimini yayımlayacaklarını bildiren Güven, “Hazırladığımız genelgeleri de yayımlamaya devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete