HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
15-07-2016 21:09
Google News

ŞERZAN EKMEN (ÖĞRENCİ )

Artık hemen hemen her evde birden fazla araba var. Bu kadar fazla araba olunca haliyle trafik de yoğunluk oluyor. Yoğunluğun içerisinde en çok rahatsız eden durum ise araç kullanan kişiler ve yayaların birbirleriyle olan iletişim bozukluğu. Bazen hiç hoş olmayan olaylara şahit oluyoruz. İnsanlar birbirleriyle çok küfürlü konuşuyor. Saygı diye bir şey kalmamış. Böyle ortamlarda kavga çıkmaması ve huzurlu olmamız için herkesin diline hakim olması gerekir. Karşılıklı iyi diyalog ile çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Bunu sağlamak bizim elimizde. Herkes üzerine düşeni yaparsa eminim bu sorunu da rahatlıkla aşabiliriz. Trafikte huzuru sağlamak için hepimizin, üslubuna dikkat etmesi yeterlidir.

 

BİLAL VURULMAZ( öğrenci )

Farklı şehirlerde üniversite okumaya gidiyoruz. Orada çok yoğun bir yaşantımız var. Batman’a geldiğimizde yapabileceğimiz hiçbir sosyal faaliyet yok. Dışarı çıktığımızda sürekli kahvelerde oturmak zorunda kalıyoruz. Kendimizi geliştirebileceğimiz bir kurs bile yok olanlar da çok yetersiz. Bu boşluk ruhsal çöküntü yaşamamıza sebep oluyor. Gençlere hitap eden konserler ve festivaller düzenlenmesini istiyoruz. Bu konuda Valilik ve Belediye ile farklı kurumların işbirliği yaparak etkinlik programları hazırlayıp hayata geçirmesi gerekiyor.

 

FERAH YILDIRIM ( öğrenci )

Batman’da yollar çok bozuk. Uzun zamandır bu böyle. Her yerde çukurlar var. Yolların bozukluğundan dolayı sürekli toz oluyor. Bu yüzden hava kirliliği had safhada. Rahat bir şekilde araç kullanamıyoruz. Aynı zamanda araçlarımız da zarar görüyor. Başvurularımızda yolların bozukluğunun doğal gaz hatlarını yapan şirketlerin hatalardan kaynaklı olduğu söyleniyor. Ne kadar doğru olduğunu bilemeyiz ama bu konuyla ilgili özellikle Belediyenin hassasiyet göstermesini istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete