HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
22-07-2016 12:53
Google News

SEFA GÖRNÜ (öğrenci )

Batman’da aşırı bir trafik yoğunluğu var. Bu yoğunlukta en sıkıntılı durumlardan biri de park alanı sıkıntısı yaşamamız. Hiçbir şekilde gideceğimiz yerde park alanı bulamıyoruz. Gittiğimiz yerden çok daha uzak yerlere park etmek zorunda kalıyoruz. Park ettiğimiz yerlerde de araçları bazen geldiğimiz gibi bulamıyoruz. Araçlarımıza zarar verenler oluyor. Bunun denetimini yapan caddelerde belediyeye bağlı park yetkililerinin olmasını istiyoruz.

 

YAKUP GÖRÜK (esnaf)

Çin’den gelen ayakkabıların yapımında kullanılan zehirli bir madde var. Bu madde kısa sürede insanların ayaklarında yaralara açılmasına neden oluyor. Bu ayakkabılar kanserojen. Bunun yanı sıra maliyeti çok düşük. İnsanlarımız maliyeti nedeniyle bu sağlığa çok zarar veren ürünlere yöneliyor. Bu yöneliş bir sürü problemi yanında getiriyor. En önemlisi insanların yaşadığı sağlık problemleri olmakla birlikte piyasada da haksız bir rekabet ortamı oluşuyor. İnsanlara bu kadar zarar veren ithal ürünleri piyasada kullanan bu insanların kazançları bizim çok üstümüzde. Bu ürünleri kullanmak istemeyen insanların da piyasaya karşı güvensizliği oluşuyor. Bu durum da yine bize yansıyor. Bu ürünleri satan mağazaların denetimlenip daha caydırıcı cezalar verilmesini temenni ediyoruz

 

MEHMETCAN DOĞAN

Halk olarak yapılan yanlışlara karşı çok duyarsız olduğumuzu düşünüyorum. Yapılan bir yanlışı gördüğümüzde kafamızı çevirip gidebiliyoruz. Nedenini sorunca da ‘Şikâyet etsek ne olur ki, sanki dikkate alınacak mı’ gibi şeyler duyuyoruz. Hem her şeye karşı umursamasız hem de her şeyden şikayet etmek üzerine üstümüze yok.  Önce biz kendi lafımızı kıymetli görelim de sonra kaile alınmazsa o zaman yapılacaklara bakarız. Hiç bir şey sadece konuşmakla olmaz. Bize tanınan haklar doğrultusunda gördüğümüz yanlışları aktarabileceğimiz bir sürü kurum var. Aksaklıkları görüp iletirsek toplum olarak daha düzenli daha huzurlu bir yaşam süreriz ve şehrimizin kalkınması daha hızlı gerçekleşir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete