HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
28-07-2016 20:01
Google News

TARIK ASLAN (ESNAF):

13 yıldır baharatçılık yapıyorum. İşimi severek yapıyorum. Mesleğimle ilgili ciddi araştırmalar yaptım. Tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünde mesleğimi icra ediyorum

Son zamanlardaki siyasi polemikler ve darbe girişiminden dolayı bizde dâhil olmak üzere birçok esnaf arkadaşlarımızda, ciddi manada bir işsizlik görüldü. Satışlarda ciddi anlamda düşüş var. İnsanların panik ve endişeleri, piyasaların ve döviz kurlarının dalgalanması sebebiyle toplum içerisinde ciddi bir istikrarsızlık oluşmuştur. Bundan dolayı bütün toplumun zarar gördüğü gibi biz de etkileniyoruz.

 

YAVUZ ULUTAŞ (BERBER):

Her ne kadar dikkat gereken bir meslek olsa da mesleğimi severek yapıyorum. Dikkat gereken bir meslek dedim çünkü müşterilerin saç kesimi konusunda sıkıntı yaşıyorum. Günümüzde herkes dış görünüşüne önem verdiği için müşterinin saçını yanlışlıkla söylediklerinin farklı bir biçimde kesim yaptığım ve ya şekil verdiğim zaman, tepki veriyorlar. Ayrıca herkesin kafasına göre bir berber dükkânı açmasını doğru bulmuyorum. Şimdi eli makas tutan herkes iş yeri açıyor. Her sokak, adım başı berber dükkânıyla dolmuş durumda. Bu ise denetimsizlikten kaynaklanıyor. Mesela, benim ustalık belgem var. Bu tür belgelere sahip olmayanlara izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

HÜSEYİN SALİH (SPORCU):

95 kilo ile başladığım spor sayesinde, en kısa süre içinde hızlı kilo vererek, fit bir vücuda kavuştum. Önceden de çeşitli spor aletleriyle, kendimi spora yavaş yavaş hazırlamaya çalışıyordum. Sağlıklı ve iyi görünmek isteyenlere verebileceğim tavsiyeler ise beslenmelerini kontrol altına almaları, ne zaman ne yenmesi gerektiğini iyi öğrenmeleri gerekiyor. Bu işin en önemli kısmının beslenme olduğunu belirtmek isterim. En sağlıklı biçimde kilo vermek isteyenleri, sağlıksız ve tehlikeli yollar yerine sağlıklı kilo verme yöntemi olan fitnese yazılmaları gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda, fitnes ve spor salonlarında alınan ücret miktarının biraz daha azaltılması gerektiğini düşünerek, hem ruhsal, hem fiziksel açıdan yararı olan spora, halkın teşvik edilmesinin daha kolay olabileceğini belirtmek isterim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete