HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
01-08-2016 21:23
Google News

MEHMET ERTAŞ (ESNAF)

Hem iç hem de dış göç alan Batman’da kiraların yüksek oluşu, mültecilerin yaşam koşulları

Batmanda kiraların yüksek oluşundan dolayı sıkıntı yaşayan bir mülteciyle konuştuk:

Biz ülkemizde yaşanan savaşlardan dolayı ülkemizi terk edip, farklı yerlere gitmek zorunda kaldık bende ailemle birlikte buraya geldik. Lakin bura da kiralar oldukça yüksek. Mültecilere yardım da sağlanmıyor. Biz ve bizimle beraber gelen bazı mülteciler, maddi sıkıntılardan dolayı en kirli ve kırık dökük evlerde yaşamak zorunda kalıyoruz. Bu konuda yardımların yapılmasını talep ediyoruz şehir içinde göçebe bir yaşamımız var. Mesela yalnızca mülteciler için uygun fiyata TOKİ’ler yapılabilir.   

Melek Atalay (Esnaf)

Hastane acil servislerindeki durum hakkında konuşmak istiyordum ama şimdi konuşma fırsatı buldum. Hastanedeki acil servislerine düşmemek için resmen hastalanmaktan korkuyorum. Çünkü gerçekten durum korkunç ve bu konuya bir an önce el atılması gerekiyor. Gerek ben ve gerekse çocuklarım, hastaneye gidip, tedavi olmak bile istemiyoruz. İnsanları ayakta tedavi ediyorlar. Bir ara hasta poliklinik servisinde kedi bile gördüğümü söyleyebilirim Hijyen konusuna yeteri kadar dikkat edilmiyor. Ve yer sıkıntısı da yaşanıyor. Özellikle acil servislerde görev yapan sağlık personelleri hastalarla ilgilenmiyor. Bu konuda yetkililerden durumu incelemek üzere hastanelere müfettiş sevk etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

CİHAN AĞAR (ESNAF):

Yapılan inşaatlarda, gerekli önlemin alınmadığını düşünüyorum. İşçilerin bile can güvenliği olmazken, yoldan geçen insanlar için tehlike oluşturuyor. İnşaatların etrafına güvenlik duvarı yapılmıyor. Ve insanlar korkuyor. İnşaat ustalarının kullandığı her türlü malzeme, her an yere düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Bu konunun incelenmesi ve yapılan her türlü inşaatın etrafına güvenlik duvarı yapılması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete