HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
04-01-2017 22:53
Google News

FİKRET ÇAKIR-ÜNİVERSİTE MEZUNU

27 yaşındayım. Türk Dili ve Edebiyatı bölüm mezunuyum. Ücretli öğretmenlik konusuna değinmek isterim. Bölüm gereği her yıl kadrolu öğretmenliğe alımları oldukça az buluyorum. Benimle aynı bölümde olan yüz binlerce mağdur bulunuyor. Bu mağduriyetimizi en aza indirmek için yetkililerin bir an evvel harekete geçip ücretli öğretmenlik konusunda biz Türk Dili ve Edebiyatı bölüm mezunlarına öncülük sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu alanda benim gibi mağdur meslektaşlarımın sesi olduğunuz için siz değerli Sonsöz ailesine teşekkürlerimi iletirim. İnşallah 2017 yılı hepimize hayırlara vesile olur.

 

Recep Özdemir

32 yaşında bir esnafım. 12 yıldır internet cafe işletiyorum. Buradan sonsöz vasıtasıyla, meslektaşlarıma seslenmek istiyorum. 12 yıldır Batman’da internet cefa saat ücreti 1 TL’dir. Bu 12 yılda kiralarda da aşırı bir artış yaşandı. Müşteri yoğunluğumuzun azlığını zaten hepiniz biliyorsunuz. Bu yüzden bütün internet cafelerin birbirlerine fiyat kırdırtmayıp internet saat ücretlerini 1,5 TL tarifesini uygulamaları gerekiyor. Bu duyarlılığı gösteren tüm meslektaşlarıma buradan sizlerin sayesinde teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Fikret Aktaş

28 yaşındayım. Yıllardır Batman’da cay ocağı işletiyorum. Mesleğim gereği bir sürü insanın diyaloglarına şahit oluyorum. Genel anlamıyla vatandaşlarımız umudunu yitirmiş durumdadır. Daima hayata karşı 2-0 yenik durumda güne başlıyorlar. Haksızda değillerdir? İşsizlik, geçim kaygısı, çocuk okutma, hasta bakma, komşusunun derdine ortak olma gibi bir sürü dert ve sıkıntıyı dinler oldum. Toplum olarak halimize şükretmeyi hala öğrenemedik. Ne zaman bunu öğrenirsek hayata karşı da verdiğimiz mücadelede başarı sağlamış oluruz. Son olarak, yaşamak güzel, oturarak sorunlar giderilemez. Kalkın ayağa ve hayata karşı dik durun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete