HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
10-01-2017 17:56
Google News

ABDÜLKERİM YILMAZ (KUAFÖR)

33 yaşındayım. 7 yıldır erkek kuaförlüğü yapıyorum. İcra ettiğim mesleğim hakkında konuşmak isterim. Erkek kuaförlüğü oldukça sıkıntılı bir meslektir. Her çeşit insanla ilgilenmek zorunda kalıyorsun. Belli başlı müşterilerimizle aramız oldukça iyi oluyor. Hemen her kuaförün de zaten belli başlı müşterileri oluyor. En çok sıkıntı çektiğimiz sorunların başında bazı müşterilerin kişisel bakımlarına önem vermemeleridir. Her sorun her yerde dile getirilemez ama bu sıkıntı artık canımıza tak etti. Buradan sizlerin huzurunda kişisel bakımına önem vermeyen kişilere seslenmek istiyorum. Yeter artık şu temizliğe biraz daha önem verelim. Bunun altınız çizerim, temizlik imandan gelir.

 

İSMET YILDIRIM (İNŞAAT İŞÇİSİ)

Farklı şehirlerde yazın inşaat işlerinde çalışıyor, kış ayında ise biriktiğim parayı tüketiyoruz. Ne boyumuz uzuyor ne de boyumuz kısalıyor. Bu böyle yıllarca devam edip gidiyor. Biz dar gelirli ailelere daima bulunduğumuz durumda şükretmeyi öğrettiler. İşin ilginç tarafı da bize şükretmeyi öğretenlerde maddi durumları gayet iyi olan zenginlerdir. Şükretmek güzeldir. Buna lafım yok. Ama başta dediğim gibi, biz dar gelirli aileleri kullanacak şekilde bunun uygulanmasını doğru bulmuyorum.

 

MURAT ATEŞ (ÖĞRENCİ)

26 yaşında doktora öğrencisiyim. Uzun zamandır Batman’dan ayrı yaşadım. Ara sıra yaz tatilleri olsun bayram tatilleri olsun Batman’a geldiğim oluyor. Bu son gelişimde kentte ayrı bir hava buldum. Kaldırımların, yol diplerinin ve parkları aşırı temiz buldum. Bu durum oldukça hoşuma gitti. Kent temizlik konusunda bana göre atılım yapılmış. Biz vatandaşlara da düşen en önemli güzel Batmanımızı kirletmemektir. Bunda emeği gecen tüm yetkililere teşekkür ederim. Umarım bu hep böyle devam eder.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete