HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
12-01-2017 18:40
Google News

VEYSİ AYHAN  (ESNAF)

İstikrar olsun ve huzur olsun. Bunlar olunca esnafında işleri gayet iyi olur. Siftah yapamayan esnaf arkadaşlarımız var. Kendim çekirdekten yetişme olduğumdan Batman ekonomisinin nabzını da oldukça iyi biliyorum. Genel olarak son birkaç aydır işler durgun. Böyle giderse çoğu arkadaşımız işyerlerini kapatmak zorunda kalacak. Çünkü biliyoruz ki vatandaşlarımızın da alım gücünde oldukça azalma meydana geldi.  Onun için ülkenin huzura ve istikrara oldukça ihtiyacı var. İnşallah bu zor dönemi en az hasarla atlatırız.

 

ŞÜKRÜ GÜNEY (ESNAF)

Doların yükselmesiyle birlikte işlerimizde etkilendi. Her şeyde günü birlik zam meydana geliyor. Geçtiğimiz hafta 55 TL’ye aldığımız tüp gazını bu hafta 65 TL’ye aldık. Buna benzer bir sürü örnek var. Örneğin dolar üzeri borcu olan bir vatandaş ya da bir esnafın halını düşünün. Borçları hemen hemen iki kat artmış durumda. Onca vatandaşlarımız yastık altı dolarlarını bozmasına rağmen her hangi bir etki uyandırmadı. Yetkililer doların yükselmesini engelleyecek kalıcı önlemleri bulmaları gerekir. Bir vatandaş olarak tez zamanda bu vahim durumun kalmasını isteriz.

 

MEDET KIYANÇ (ÖĞRENCİ)

17 yaşındayım. Lise öğrencisiyim. Yarıyıl tatiline girmeden önce okulda bulunan hocalarıma seslenmek istiyorum. Öğretmenlerimiz sınavları oldukça zor yapıyorlar. Bazen gecelerce çalıştığım sınava düşük alıyorum. Derslerde oldukça başarılıyım ama sınava gelince de aynı başarıyı sağlamıyorum. Bu sorunu da öğretmenlerimizin sınavlarda zor soru sormalarına bağlıyorum. Bu konuda ailemden de baskı aldığım zamanlar oldu. İnşallah öğretmenlerimizin sınavları kolay yapmalarıyla ve kendimin de daha çok çalışarak bu sorunu atlatacağımı düşünüyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete