HALKIN SESİ

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...

SÖNSÖZ SENDE...
19-01-2017 21:27
Google News

MUAZIM HÜSEYİN (ESNAF)

37 yaşındayım ve Suriye asıllıyım. Ülkemde çıkan savaştan dolayı Batman’a taşıdık. Burada geçimimi sağlamak için esnaflık yapıyorum. İnsanların birbirini öldürmesine anlama veremiyorum. Dünya genelinde savaşlar dursun ve şiddetin son bulmasını istiyorum. İnsanca yaşamak varken savaşmak insanlığa yakışmayan kötü bir eylemdir. Kardeşçe yaşamak günümüzde oldukça zor ama o zor olan kardeşliği eminim ki bir gün gerçekleştireceğiz. Sonsöz Gazetesi aracılığıyla bize kucak açan Batmanlı kardeşlerime çok teşekkür ederim.

 

KADRİ KATIRCI (ESNAF)

50 yaşındayım. Geçimimi sağlamak için salep satışı yapıyorum. Kış ayının vazgeçilmez sağlıklı içeceklerinden olan salebe ilgi şuanda az buluyorum. Umarım herkes bu sağlıklı nimetten faydalanır. Bir başka konuda görüş bildirmek istiyorum. İnsanlığın gittikçe kötüye sürüklendiğini görüyoruz. Buna acilen önlem almamız gerekiyor. Komşumuzu, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı ve kısaca herkesi sevmemiz saygı göstermemiz lazım. Bu konuda görüşüme yer verdiğiniz için Sonsöz Gazetesine teşekkür ederim.

 

MEHMET AKDOĞAN (ESNAF)

23 yaşındayım. Gülistan Caddesi girişinde işyerim bulunuyor. Esnaf olduğumuzdan dolayı insanlar arası ilişkilere de oldukça şahit oluyoruz. İnsanlar arasında ne saygı ne sevgi hiçbir şey kalmamış. Dürüstlük ise insanlar arasında bulunmayan en önemli durumdur. Birini çekememe, kıskanma, kandırma, kazık atma iyi niyeti kötüye kullanma gibi davranışlar insanlık arasında artan olumsuzlukların başında yer alıyor. Kısacası insanım diyen herkesi insanlığa davet ediyorum. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?