HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
25-01-2017 18:03
Google News

ŞAHİN BAŞARI (ESNAF)

54 yaşındayım ve yıllardır esnaflıkla uğraşıyorum. Basın özgürlüğü konusunda görüşlerimi dile getirmek istiyorum. Yerel ve ulusal basının özgür bir şekilde işlerini icra etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki ülkemizde basın özgürlüğünden eser yok. Basın halkın sesi olmalı, yanlışları sorgulamalı, halkın yararına çalışmalarını yapmalıdır. Tekelleşen basın sektörü, özgürlüğünü de yitirmiş durumdadır. Bu sorun hep vardı ama son birkaç yıldır daha da arttı. İşini doğru dürüst yapan basın kuruluşları var ama onların sesini artık kimse duymuyor. İnşallah bunun önüne geçirilir ve ülkemiz daha özgür bir basına kavuşur.

 

BAHATTİN KARABAŞ (ESNAF)

Her gecen gün pahalılık almış başını gidiyor. Yıllardır esnaflık yapıyorum. Hiçbir zaman bu kadar pahalılığın arttığı bir yılı hatırlamıyorum. Kiralar yüksek, tüp gaz 2 ay önce 52 TL alıyorduk şimdi ise 70 TL’ye çıkmış. Tek bu değil döner için daha önce 6 TL’ye aldığımız tavuğun fiyatı şimdilerde 9 TL’ye çıkmış durumda. Şimdilik ekonomik ortamın düzelmesini bekliyoruz. Böyle devam ederse kepenklerimiz kapatmak zorunda kalacağız. Çünkü giderimiz gelirimizden daha fazla olmaya başladı. İnşallah bu ekonomik bunalımdan bir an evvel kurtuluruz.

 

FAİZ ŞUYEŞ (ESNAF)

45 yaşındayım. Suriye vatandaşıyım. Bundan 4 yıl önce Batman’a yerleştik. 7 nüfusu geçindirmeye çalışıyorum. İlk başlarda komşularımızın desteğiyle geçimimizi sağlıyorduk. Şimdilerde ise simit ve poğaça satarak aileme bakmaya çalışıyorum. Çoğu zaman kira ödemekte sıkıntı çekiyorum. Suriye’deyken pastane işletiyordum durumum gayet iyiydi. İç savaşla birlikte her şeyimiz kaybettik. Şunu demek istiyorum. Suriye de yaşanılan durumu Türkiye’deki vatandaşlar ders alsın.  Aynı hataya düşmeyin. Savaş sefalettir, ölümdür. Tek tavsiyem kardeşçe yaşamaya çalışın.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete