HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
30-01-2017 16:45
Google News

Muhammed Azun (Öğrenci)

24 yaşındayım. Bu sene sonunda üniversiteden mezun olacağım. Daha mezun olmadan şimdiden iş kaygısı oluşmaya başladı bende. Ülkemizde üniversite mezunlarının bulunduğu durum zaten ortadadır. Çoğu mezun olan gençler şuanda işsizdirler. Devletin üniversite okuyan gençlere yönelik iş istihdamı yaratmayası gerekiyor. Bunca emeğin karşılığı işsizlikle sonuçlanmamalı. Tanıdığım bir sürü arkadaşım yıllarca okumalarına karşın şunda işsizler. Onları bu durumda gördüğümde bende böyle olacağım diye endişe duymaya başladım. İnşallah herkes harcadığı emeğin karşılığını alır.   

Hasan Sönmez (Mühendis)

28 yaşında çiçeği burnunda bir inşaat mühendisiyim. Bir sürü teorik dersin ardından edindiğim bilgilerimi artık iş sahasında sergilemeye başladım. Biz genç mühendislerin yaşadığı birkaç sıkıntıya değinmek istiyorum. Çalıştığımız şirketlerde olsun başka yerlerde olsun yeni mezun olduğumuz için çekirdekten yetişenler tarafında küçük görüldüğümüz anlar oluyor. Bizlere kâğıt kalemle mühendislik öğrenilmez diyorlar. Kısacası okulda öğrendiğimiz bilgileri bazen iş hayatına yansıtmamızın tek engeli bu düşüncelerdir. Ne zaman bu basit sıkıntıları atlatırsak işte o zaman mimaride ülkemiz daha gelişmiş durumda yer alacaktır.

 

Halil Ergeç (Esnaf)

Havaların soğumasıyla birlikte sokakta yaşayan hayvanların iş yerleri tarafından az da olsa bakılmaları gerektiğini düşünüyorum. Her esnafımız iş yerlerinin bulunduğu yerlerde az ufakta olsa yem bırakmaları gerekiyor. Özellikle bazen kedilerin soğukla nasıl boğuştuğunu görüyorum. Çoğu zaman onları soğuktan korumak için yanıma alıp ısıtmaya çalışıyorum. Her merhametliyim diyen insanların bu kış ayında sokak hayvanlarına bakmaları gerektiği kanaatindeyim. Çok zor değil, biraz yem, biraz da ısınmalarını sağlayarak çok sevap kazanacaklar. Görüşüme yer verdiğiniz için Sonsöz ailesine teşekkür ederim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete