HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
03-02-2017 16:36
Google News

MEHMET TEKİN (FIRINCI)

32 yaşındayım. Yıllardır fırında çalışıyorum. Yaz aylarında işimiz Sıçaklıktan dolayı çekilmezken, kış aylarında ise oldukça güzel geçiyor. Günde 12 saat ateş başındayım. Bu soğuk kış günlerinde bu sıcak ortamda çalışmak isteyen onlarca kişinin olduğuna inanıyorum. Zaten mesleğimizin en güzel ayları bu kış aylarıdır. Geri kalan aylarda ise işkence çektiğimizi söyleye bilirim. Biz fırıncıların ortak bir sorununa değinmek istiyorum. Un fiyatları her sene değişiklik gösteriyor. Çoğu zaman da genel anlamıyla artışlar yaşanıyor. Ama ekmek fiyatlarında her hangi bir artma yaşanmıyor. Sıkıntımız bundan ibarettir.

 

FERHAT ARI (OPERATÖR)

Kepçe operatörlüğünü yapmaktayım. Yazın çalışır kışın ise kazandığımız parayı harcarız. Memleketimizde iş bumlamadığımızdan dolayı batı illerine çalışmaya gidiyoruz. Yaz kış bir işimiz olsa ve memleketimizde çalışsak kimseye muhtaç kalmayız. Ama durum öyle değil. Çalışmak için gittiğimiz yerlerde hem ailemizi özlüyoruz hem de onları geçindirmek için kendimizi perişan ediyoruz. Bütün bunları bir kenara bırakalım da aile özlemi her şeyden daha ağır basmaktadır. Tek isteğimiz memleketimizde de iş imkânlarının artırılması ve kendi memleketimizde geçimimizi sağlamaktır.

 

VEYSİ YILDIRIM (ESNAF)

28 yaşındayım. Babama ait cay ocağında çalışıyorum. Oldukça yorucu geçiyor günlerimiz. Kış ayından dolayı işlerimizde şu anlık gayet iyidir. Yani yorgunluğumuzdan pek de şikâyetçi değilim. İş olsunda yoğunluk sıkıntı değil. Bu zor zamanda esnafımızın durumu ortada siftah yapmayan esnaflarımız bulunuyor. Durum böyleyken yorgunluktan şikâyetçi olmamız hiç de doğru olmaz. İnşallah tüm esnaflarımızın işleri iyi olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete