HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
15-02-2017 21:05
Google News

NUMAN ŞEHİR (ÖĞRENCİ)

Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Batman Üniversitesinin liseden farkı olmadığını dile getirmek istiyorum. Birinci sınıfa gittiğim tarihlerde hep derlerdi batıdaki üniversiteler gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunacağız. Ama aradan 4 sene geçti nerdeyse, kocaman lise olma özelliğimizi kaybetmedik. Bu yılsonu okulum bitecek. Okulu üniversite hayatı geçirmeden bitirdim desem yalan söylemiş olmam. Umarım bizden sonra gelen öğrenciler için daha güzel etkinlikler yapılır. Hiç sanmıyorum ama gene de iyi temennilerde bulunmak istiyorum.

 

KAMİL ATEŞ (İŞÇİ)

Mevsimlik işçiyim. Asgari ücretle çalışıyorum. Bir ay boyunca aldığım ücreti 10 günde tüketiyorum. Bu çok savurgan biri olmamdan kaynaklan bir durum değildir. Hayat pahalılığı geçim sıkıntısı çekmemize neden oluyor. Elektrik, su, mutfak masrafları derken maşımızı 10 günde tüketiyoruz. Geri kalan günlerde ise kıt kanaat geçiniyoruz. Maaşı daha iyi bir iş bulsam işin zorluğuna bakmadan çalışmaya hazırım. Yeter ki ay sonunu getirebileceğim bir iş olsun. Bazen çevremdeki insanlar bana neden okumadın diyorlar. Okuyan kişileri de görüyoruz. Yıllarca okuyorlar, ama tıpkı benle aynı maaşı alıyorlar. Hatta çoğu işsiz durumdadır. Demek istediğim ülkemiz gençlerine iş imkânı sağlasın.

 

VELİ BAŞ (ESNAF)

Gülistan Caddesinde 6 yıldır esnaflık yapıyorum. Giyim üzerine mağazamız bulunuyor. Giyim üzerine bir konuya değinmek istiyorum. Ülkemiz son bir yıldır ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Bu ekonomik sıkıntı vatandaşlarında cebine yansımış durumdadır. Eskiden işlerimiz oldukça iyi oluyordu. Ama son 4–5 aydır kiramızı dahi zor çıkartıyoruz. Odalar Birliğinin mülk sahiplerine kiraları indirin çağrısı şimdilik etki etmemiş gibi. Esnaflar olarak oldukça zor bir dönemden geçtiğimizi dile getirmek istiyorum. Bu zor dönemi atlatan esnaf arkadaşlarımız ömrü boyunca işini kaybedemeyecek direncide sağlayacağını tahmin ediyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete