HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
09-05-2017 18:49
Google News

MEHMET EMİN SEVİN (ÖĞRENCİ)

Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV 1. sınıf öğrencisiyim.

Kitap okumayı çok seviyorum. Kitap okuma alışkanlığını arkadaşlarımıza da aşılamak için önceden okuduğu 750 kitabı dönüşümlü olarak arkadaşlarıma dağıtıyorum. Hiçbir kuruluşa ya da oluşuma bağlı değiliz. Batman’da kitap okuma alışkanlığına bir nebze de olsa fayda sağlamak amacıyla kendi çabamla ve bazı arkadaşlarımın da katılımıyla Kitap okuma etkinliklerimiz devam ediyor. Bizimle kitap okuma kampanyasına katılmak isteyen kitapseverler 72 Instagram hesabımızdan bize ulaşarak kitap okuma etkinliklerimizden haberdar olabilirler.

 

Hasan Yıldırım (Emekli)

Bir yıl önce emekli oldum. Emeklilerin yaşadığı bazı sıkıntılara değinmek istiyorum. Ömrümüz boyunca çalışıp didindikten sonra emekliye ayrılarak rahat bir yaşam sürmeyi düşündüm. Ama aksi bir durumla karşılaştım. Aradan bir yıl geçmesine rağmen emekliliğe daha alışamadım. Emeklilik maaşına gelirsek, o zaten kıt kanaat geçinmemizi sağlıyor. Batı ülkelerinde emekliye ayrılan insanlar tazminatlarıyla dünyayı gezerken bizim ülkemizdeki emekliler ise o parayla derme çatma bir ev almayı anca başarıyor. Ülkemizde emeklilerin yaşam standartları düzeltilmelidir. Yıllarını çalışmaya adayan bu insanlar bari son yıllarını rahatlık içerisinde geçirmelidir.

 

Sefa Özalp (Öğrenci)

Lise öğrencisiyim. Batman’da bulunan öğrenciler için sosyal aktivitelerin çoğalması gerektiğini düşünüyorum. Yıl içerisinde 3–4 kapsamlı aktivite ile öğrencilerin dersler konusunda ki motivasyonu da artış yaşanacağını düşünüyorum. Çünkü yıl içerisinde ders- ders bunaltıyor bizleri. Onun için yetkililerin ve okul müdürlerinin bu konuda hassasiyet gösterip aktivite konusunda çalışma yapmalarını istiyoruz. Tıpkı üniversitelerde olduğu gibi lise öğrencileri için de bahar şenlikleri olsun konserler olsun organize edilmelidir. Aktivite konusunda dışarıda yüz öğrenciye sorsanız 99’u aktivitelerin yetersizliğinden der yakınacaktır. Önümüzdeki yıllarda bari bu sorunun çözülmesi temennisinde bulunuyoruz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete