HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
21-05-2017 20:10
Google News

İZZETTİN ETE (AKTİVİST)

16 Mayıs Şehir Stadı kentin yaşayan belleğidir. Yaklaşık 40 yıl boyunca bu kentin tarihine tanıklık etmiş, acısıyla, tatlısıyla birçok insanın hatıralarında yer edinmiştir. Şimdi bu alanı yıkıp betonların yükseldiği, nefes almanın imkânsız hale geleceği bir konut ve AVM projesine devrediyorlar. Geçmişimiz ve geleceğimiz için bu yıkımı durdurun. Bu alanı gençlerimiz için sporcu eğitim merkezi veya altyapı yetiştirme okulu olarak değerlendirebilir ya da yeşil alan olarak kalabilir. Burası çok amaçlı bir kültürel alan olarak da kullanılabilir. Tabi betonlaşma dışında birçok alternatifi olan bu alanı yok etmeye çalışanlara seslenmek istiyorum. Kentin son nefes alanlarından birini boğmaya çalışmayın.

SALİH ASLAN (PAZARCI)

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayı olunca biz esnafların yüzü bir nebzede olsa gülmeye başlıyor. Bu yönde son hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın pazarda daha ucuz daha taze ürün bulmaları için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. İnşallah ramazan ayı bereket ayı olma özelliğini tekrar bizlere gösterir. Buradan sizler aracılığı ile diğer esnaf meslektaşlarımıza seslenmek istiyorum. Ramazan ayını fırsatçılık ayına dönüştürmeyin. Zaten vatandaşın ekonomik durumu ortada, sizlerde ürünlerinize gereğinden fazla zam yapmayı düşünürseniz vatandaşın hali ne olacak. Bu yüzden esnaf meslektaşlarımızın daha duyarlı ve daha insaflı olmalarını istiyorum.

FEHMİ ŞIRNAK (PAZARCI)

Uzun yıllardır pazarcılık mesleği ile geçimimi sağlıyorum. Her ne kadar pazarların eskisi gibi dolu olmaması işimizi bozarken gene de ben bu mesleği severek yapıyorum. Bir kentin sesi ve kulağı olan gazetecilerden sonra kentin nabzını en iyi bilen kişiler pazarcılardır. Pazarcı toplumla öyle bir özdeşleşmiş ki, örneğin kendi müşteri kitlemden birinin ne alacağını neyi alamayacağını, neye alerjisi olduğunu, hastalığını ve buna benzer her şeyi anlarım. Bu tek benim için geçerli değil, bütün pazarcı esnaflar için hemen-hemen geçerlidir. Başta dediğim gibi pazarcılar tıpkı gazeteciler gibi kentin sesi ve kulağıdır. Kentin sosyo-ekonomik durumunun yanı sıra kentin merkezidir pazarlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete