HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
07-06-2017 16:31
Google News

MÜNİR YILDIRIM (ESNAF)

Ben 20 yıldır, Batman’da kilim dokuyorum. Bu mesleği babamdan devraldım ve devam ettirmeye de niyetliyim. Hâlihazırda yanımda çırak olarak oğlumu yetiştiriyorum. Bu sanatın yaşaması için yıllarımızı verdik. Bu işi yapmaktan bu sanatı icra etmekten hep gurur duydum. Bu sanatı icra ederken de ayrıca 58 ülke ülke gezdim. Hiç yorulmadan, bıkmadan ve usanmadan. Hayatı hep dolu dolu yaşamaya çalıştım. Aynı zamanda bu neviden tecrübelerimi elimden geldiğince içinde bulunduğumuz çağın gençlerine de aktarmaya çalışıyorum.

 

MAZLUM URUĞ (MUAVİN)

Batman’da mobil şehir içi hattında çalışıyorum, küçüklüğümden beri Batman’da muavinlik yapıyorum. Okul okumadım bizimkiler de ya sanayiye ya muavinliğe deyince, ben de muavinliği seçtim. Bu işe ailemin zorlamasıyla başladım ama muavinliği sonradan sevmeye başladım. “Belediye, Devlet, Sanayi” diye bağırmak muavinlerin vazgeçilmezi. Bazen müşteriler fazla bağırdığımız için bize kızıyorlar ama biz ekmeğimizi böyle kazanıyoruz. Bağırmazsak muavinliğin bir anlamı kalmıyor.

 

ABDÜLBASİT OĞUZ (ESNAF)

Batman’da uzun yıllardan beri demir doğrama yapıyorum. Ben bu işe başladığımda Batman’da bu alanda çalışan çok az sayıda yer vardı. O günlerden bu yana Batman halkına hizmet vermeye devam ediyoruz. Özellikle yaptığımız ferforje örnekleri müşterilerimiz tarafından çok beğeniliyor. Çelik çatı, kapı, ferforje imalatından demir kesim ve doğrama gibi birçok alanda müşterilerimize hizmet veriyoruz. Gelen müşterilerimizde yaptığımız işten çok memnun. Biz de elimizden geldiğince işimizi sağlam yapmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim için hem müşterilerimizin memnuniyeti hem de can güvenlikleri çok önemli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete