HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
10-07-2017 23:13
Google News

RAMAZAN ASLAN (MÜHENDİS)

Ben Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapmaktayım. Şu an Batman fıstık üreticiliği alanın da büyük bir ilerleme kat etti. İl Müdürlüğümüzün de verdiği teşvikler ve yaptığı projelerle Batman şu an Türkiye’deki illere fıstık ihraç edecek bir konuma geldi. Her köyde 10 çiftçiye hastalık ve zararlarla ilgili bilgi veriyoruz. Bizim amacımız çiftçinin kimseye ihtiyaç duymadan kendi kendine yetebilmesini sağlamaktır. Bunun için durmadan çalışıyoruz. İnsanlarımıza fıstık yetiştiriciliği konusunda maddi manevi her türlü desteğimizi sunuyoruz.

 

ADİL ALIŞ (ŞOFÖR)

Ben Batman Mobil Hattı’nda 25 senelik şoförüm. Batman’ın en eski kaptanlarından biriyim. Hayatım minibüsler üzerinde direksiyon sallamakla geçti. Ama işimden gayet memnunum ekmeğimizi çıkartacak kadar kazanıyoruz. Bu hatta çalışacak yeni şoförler yetiştiriyoruz. Muavinlerimizi de ona göre değerlendirip sınıyoruz. Çünkü herkes şoför olamaz bu bir yetenek ve sabır işidir. Bazen trafik öyle yoğun oluyor ki ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. İnsanlar gidecekleri çoğunlukla bilmiyor bunun için de şehri iyi tanımak zorundasınız. Onun için biz muavinlerimizi eğitip öyle şoför yapıyoruz.

 

MÜMİNE DURMAZ (SATIŞ MÜDÜRÜ)

Ben Batman’da bir giyim mağazasında Müdürlük yapıyorum. Çok küçük yaşlarda giyim mağazalarında çalışmaya başladım. Kendimi sürekli olarak bu alanda geliştirmeye gayret gösterdim. Daha sonra ise satış sorumlusundan Müdürlüğe terfi ettim. Ben işimden gayet memnunum. Bu işi yapmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü insanlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Özellikle kararsız müşterilere elbise beğendirmekte üstüme yoktur. Ama öyle sırf ürünlerimizi satalım diye değil müşterinin zevkine göre elbise beğendiriyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete