HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
13-07-2017 19:45
Google News

Bayram Kalkan (Esnaf)

Batman Yeni Otogar yanında tekne şeklinde bir ızgara kebap salonumuz var. Batman’ın ilk ve tek tekne şeklinde ki konseptine sahip. Bu tekneyi bizzat babam yaptı. Yaklaşık 3–4 aylık bir emek sarf etti, gece gündüz demeden çalıştı ve bu şaheseri ortaya çıkardı. Bahçe peyzajını dahi babam yaptı. Buraya gelip tekneyi görenler çok şaşırıyor ve daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını söylüyorlar. Biz burada Adana’dan Ciğer’e, Tavuk’tan Kuş Başı’na kadar her türlü ızgara kebap çeşitlerini yapıyoruz. Dileyen gelip burada ailesi ile birlikte çok güzel vakit geçirebilir. Fiyatlarımız gayet uygun.

Recep Özbek (Berber)

Ben çok küçük yaşlardan beridir berberlik yapıyorum. Şu anda Gök Taksi’de Özbek Kuaför adında bir işletmem var. Liseyi bitirdikten sonra Batman’da Sondaj Bölümü’nü okudum. KPSS’ye girdik şimdilerde atanmayı bekliyoruz. O arada kendi mesleğimizi yapmaya devam ediyoruz. Hayat şartları çok zor, bizde işte böyle direnmeye çalışıyoruz. İşler bu aralar biraz durgun ama yine de Allah’a hamd olsun evimize ekmek götürebilecek kadar kazanıyoruz. O yüzden halimizden şikâyetçi değiliz. Biz burada en kaliteli ürünleri kullanıyoruz. Erkek bakım kremlerimiz, yüz maskesi ve karatin gibi birçok hizmetimiz mevcuttur. Müşterilerimizi bekleriz.

Bayram Tunç (Kepçe Operatörü)

Ben Batman’da Kepçe Operatörlüğü yapıyorum. 17–18 yaşlarımda öğrenmeye başladım bu işi, daha sonra kendimi yavaş yavaş geliştirdim. Depo gibi veya benzer yapıya sahip işletmelerde bulunan çakıl, kum, gübre gibi gevşek yapılı malzemeleri kepçesi bulunan araçlar ile bir bölgeye veya başka bir araca taşıyoruz. Bu iş biraz incelik ve dikkat istiyor. Çünkü en ufak bir hatanız bazen birilerinin yaralanmasına veya telafisi mümkün olmayan kazalara yol açabiliyor. O yüzden bir Kepçe Operatörü her zaman sağlıklı, dinç ve dikkatli olmak zorundadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete