HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
18-07-2017 20:28
Google News

CİHAN YAVUZ (ŞOFÖR)

Ben Batman Mobil Hattı’nın kaptan şoförüyüm. Uzun yıllardan beridir bu işi yapıyorum. Bu işe muavin olarak başladım daha sonra kaptan şoför olduk. Bu iş biraz zahmetli ve yorucu bir iştir. Herkes bu mesleği yapamaz. Bu meslek sabır ve dikkat ister. Çünkü sonuç itibariyle can taşıyorsunuz, yapacağınız en ufak bir hata onlarca kişinin yaralanmasına ve hatta Allah korusun ölmesine neden olabilir. Bu yüzden azami bir dikkat gösterilmelidir. Bazen trafik öyle yoğun oluyor ki ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. İnsanlar gidecekleri çoğunlukla bilmiyor bunun için de şehri iyi tanımak zorundasınız. Onun için biz muavinlerimizi eğitip öyle şoför yapıyoruz.

 

FERHAT OĞUZHAN (MUAVİN)

Batman’da mobil şehir içi hattında çalışıyorum, küçüklüğümden beri Batman’da muavinlik yapıyorum. Okul okumadım bizimkiler de ya sanayiye ya muavinliğe deyince, ben de muavinliği seçtim. Bu işe ailemin zorlamasıyla başladım ama muavinliği sonradan sevmeye başladım. “Belediye, Devlet, Sanayi” diye bağırmak muavinlerin vazgeçilmezi. Bazen müşteriler fazla bağırdığımız için bize kızıyorlar ama biz ekmeğimizi böyle kazanıyoruz. Bağırmazsak muavinliğin bir anlamı kalmıyor.

ÖMER DOĞAN (MANAV)

Ben Batman’da yıllardan beridir manavcılık yapıyorum. Bu aralar ise tabla üstünde sebze meyve satıyorum. İşlerimiz Allah’a çok şükür iyi gidiyor. Şu an Malatya Kaysısı satıyoruz. Malatya’dan gelen kaysızlarımız şekerpare tadındadır. Zaten Malatya’nın en meşhur meyvesidir kayısı. Onun için getirdiğimiz kayısılar da kapış kapış gidiyor. Genelde Ali Tevşo Pazarı’nın içinde halkımıza hizmet veriyoruz. Bazen çıkıp çarşı pazar dolaşıyoruz. İnsanlarımız Ali Tevşo Pazarı’na gelip kaliteli ürünlerimize ulaşabilirler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete