HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
23-07-2017 15:48
Google News

OSMAN DURMAZ (ŞOFÖR)

Ben Batman Mobil Hattı’nda şoförlük yapıyorum. Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Halkımıza böyle bir hizmet vermekten dolayı çok mutluyum. Özellikle Mobil Hattı efsane bir hattır. Bur güzergâh üzerinde çalışan personelimiz olsun müşterilerimiz olsun hepsi birbirinden güzel ve kıymetli insanlardır. Öte yandan bazen sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Ama her işin kendine göre zorlukları güzellikleri vardır. Bizim işimizin zorlukları da mesleğimizin tuzu biberi artık.

AHMET GÜN (İŞPORTACI)

Ben uzun yıllardan beri Batman Gülistan Caddesi İkra Kitap Kırtasiye yanında işportacılık yapıyorum. Burada takılar ve süs eşyaları satıyoruz. Her gün düzenli olarak sabahın erken saatlerinde buraya gelip tezgâhımızı açıyoruz. İşlerimiz şu an biraz durgun, çünkü havalar çok sıcak ve insanlar acil bir işi olmadığı sürece dışarı çıkmayı tercih etmiyor. Bizim getirdiğimiz bir yenilik ile ilk defa bir fark yarattık. Normalde işporta tezgâhlarında kolay kolay bulamazsınız. Biz Pos Cihazı getirerek artık kredi kartı ile de alışveriş sistemine de geçtik. Bazen gelen müşteriler kart geçiyor mu diye soruyorlardı bizde bunun üzerine Pos Cihazı’nı getirdik. Gelen müşteriler de gayet memnun.

FUAT AYHAN (TAKSİ ŞOFÖRÜ)

Ben yaklaşık 15–20 yıldır Batman’da taksi şoförlüğü yapıyorum. Küçük yaşlarda araba kullanmayı öğrendim. Daha sonra arabalara olan merakım git gide arttı. Ardından çeşitli işlerde çalıştıktan sonra taksi şoförlüğü yapmaya karar verdim. O gün bugündür, taksi başında direksiyon sallıyoruz. Ben işimden gayet memnunum Allah’a çok şükür ekmeğimizi de kazanıyoruz. Bazen işler durgunlaşıyor ama yine de Allah rızkımızı gönderiyor. Bundan sonrada göndereceğinden hiç şüphemiz yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete