HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
29-07-2017 15:03
Google News

TURAN ALİ (MANAVCI)

Ben 20 senedir Batman’da manavcılık yapıyorum. Bu işe ilk başladığım yıllarda halde hamallık yapıyordum. Daha sonra kendime ait küçük bir manav açtım ve o zamandan bu yana bu işi yapmaya devam ediyorum. Yüce Gıda Pazarı adında Seyit Bilal Durağı yanında manav dükkânım var. Burada her gün halden kendi ellerimizle seçip aldığımız taze meyve ve sebzeleri dükkânımızda satıyoruz. Müşterilerimiz de bu taze ve kaliteli üründen gayet memnun. Manavımız da insanlarımız her türlü meyve ve sebzeyi bulabilirler. Havaların sıcak olması dolayısıyla işlerimizde biraz düşüş yaşandı ama çok şükür yine bize yetecek kadar kazanıyoruz.

 

SEDAT ACAR(ŞOFÖR)

Ben Batman şehir içi hattında yaklaşık 2 senedir şoförlük yapmaktayım. Her gün sabahın erken saatlerinde kalkıp minibüsün başına geçip direksiyon sallıyoruz. Her meslekte olduğu gibi bu mesleğin de kendine göre zorlukları var. Mesela bazen yolcuların acil işleri oluyor bize biraz acele et diyorlar. Bizim de dakikalarımız belli olduğu için gereğinden fazla acele edemeyeceğimizi söylüyoruz. Bu sefer müşteriyle tartışmak zorunda kalıyoruz. Ama her şeye rağmen ben mesleğimi seviyorum. Zaten sevmeseydim yaklaşık 2 yıldır bu işi yapmaya devam etmezdim.

 

SAMET ÖZLÜK

Bir Batmanlı olarak Petrolspor’a bağlı bütün altyapı branşların kapatılmak istenilmesini şiddetle kınıyoruz. Petrolspor sahipsiz değildir. Altyapı branşlarında duyduğumuz kadarıyla oldukça başarılı sporcular çıkıyor. Kapatma kararı Batman sporuna ve ülke sporuna yapılmış bir darbedir. Atletizm olsun, dövüş sporları olsun Türkiye ve Dünya derecesi elde eden sporculara karşı alınan bir karar olarak düşünüyorum. Bu karardan bir an evvel dönülmesini istiyoruz. TP altyapıdan elini çekiyorsa, Valilik elini taşın altına koyup Petrolspor altyapısına sahip çıkmalıdır. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete