HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
10-08-2017 18:07
Google News

MÜNİR TUTUMLU (ELEKTRİKÇİ)

Ben Batman’da yaklaşık 6 yıldır elektrikçilik yapıyorum. Binaların elektrik sistemlerini dizayn ediyoruz. Bozuk elektrik tesisatını yeniden onarıyoruz. Sadece yaptığımız işler bunlarla da sınırlı değil. Elektronik cihazları da tamir ediyoruz. İşlerimiz şu an biraz duraksamış durumda ama Allah’a çok şükür yine de ekmeğimizi çıkaracak kadar kazanıyoruz. Tabi bu mesleğin kendine göre tehlikeli yanları var. İşimiz elektrik olduğu için çarpılma vakaları da yaşayabiliyoruz. Şu ana kadar ufak tefek birkaç küçük kaza yaşadık ama çok şükür ciddi bir şey olmadı.

SİNAN ÖZCAN (ŞOFÖR)

Batman şehir içi hattında 10 senedir şoförlük yapıyorum. Küçüklüğümden beri muavinlik yapıyordum. Daha sonra ise araba kullanmayı öğrenip ehliyetimi aldıktan sonra ise şoför olmaya karar verdim ve işte o günden sonra yaklaşık 10 senedir şoförlük yapmaktayım. Bu mesleği seviyorum. Hele hele memleketimde bu işi yapmak ve halkıma bu hizmeti vermek ayrı bir zevk. Şu aralar havalar epey sıcak olduğu için baya bunalıyoruz. Bazen yolcularımız klimayı niye açmıyorsunuz diyor. Hâlbuki klima fayda etmiyor ki çünkü 2 dk da bir müşteri inip biniyor. Ama yine de gönülleri rahat etsin diye açıyoruz tabi.

 

MAHMUT TOĞLUK (İŞLETMECİ)

Yaklaşık 15 senedir inşaat malzemeleri satıyorum. İşimden gayet memnunum. İşletmemizde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Biz burada her türlü inşaat malzemesini getirip satıyoruz. İşletmemizde müşterilerimiz inşaat malzemesi olarak aradıkları her türlü malzemeyi bulabilirler. Şu an işlerimiz de Allah’a çok şükür iyi gidiyor. Her hangi bir sıkıntımız yok. Bazen dönem dönem işlerde bir durgunluk baş gösteriyor ama bu normal tabi iş piyasası böyledir. Bazen durulur bazen açılır. Ama her şeye rağmen biz yinede işimizden memnunuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete