HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE

SONSÖZ SENDE
06-10-2017 16:12
Google News

SELİM BAŞARAN (ESNAF)

40 yıldır birinci caddede esnaflık yapıyorum. Son bir aydır vizyon projesi kapsamında başlatılan çalışmalar bulunduğumuz yerde de başladı. Çalışmaların başladığı günden beri hem mutluyuz hem de hüzünlüyüz. İki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Caddemiz yenilecek diye çok mutluyuz, çalışmalardan dolayı müşterilerin buraya pek uğramamasından dolayı da hüzünlüyüz. Bir başka konuda doğalgaz şebekesinin bulunduğumuz yere kadar ulaşması ancak işyerlerimizi şebekelerin çekilmemesi gibi bir sıkıntımız var. Hazır kazılar yapılmışken bu doğalgaz şebekelerinin tam anlamıyla çekilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bir iki yıl sonra tekrar şebekenin çekilmesi için bu cadde kazılmış olacak.

ADNAN YURT (ÇİFTÇİ)

Çocukluğumuzdan beri dedelerimizden gördüğümüz arıcılık işiyle uğraşıyoruz. Hem dedelerimizin mesleğini sürdürüyoruz hem de ailemize ekmek götürüyoruz. Böyle bir işle uğraşmak oldukça meşakkatlidir. Bu iş sabır işidir. Sabrın sonu ise dünyanın en tatlı ve doğal ürünü elde ediyoruz. Şimdiki nesil bunun pek kıymetini bilmiyor. Çok az sayıda genç bu mesleği sürdürmeye başladı. Arta kalanlar ise değişik mesleklere yöneliyorlar. Son zamanlarda sahte ballar piyasaya çıktı. Arı yüzü dahi görmeyen bu sözde ballar, zehirden farkı bulunmuyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor. Vatandaşlar, ucuz diye bal almasınlar.

SALİH YEŞİLYUT (ESNAF)

Esnaf olarak zor günler geçiriyoruz. Vatandaşların alım gücü her geçen gün daha da azalmaktadır. Artık vatandaşlar, neyi en ucuz bulacağım diye uğraş içine girdi. Haksızda değiller sonuçta. Bir eve gelir az ise sonuçta bu olur. Vatandaşın durumu bu haldeyken varın siz düşünün esnafların halini de. Vatandaşların kazanması lazım ki harcaya bilesin. Piyasaya sıcak paranın girmesi şart... Hem vatandaş raht etsin hem de esnaf rahat bir nefes alsın. Birçok esnaf arkadaşımızın işyerleri kiralarını dahi ödemekte zorluk çektiklerine şahit oluyoruz. Mülk sahiplerinin bunu hesaba katarak kiraların biraz daha aşağılara çekmelerini istiyoruz. Aksi takdirde mülk sahiplerinin boş kalacak mekânı için daha çok zarar edeceğini de düşünmeleri gerekiyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete