HALKIN SESİ

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende
17-11-2017 22:17
Google News

M. Ferman Güzel (Esnaf)
Uzun yıllar Batman’da giyim üzerine mağaza işletiyorum. Mağazamızda bay-bayan olmak üzere her türlü giyim mevcuttur. Kentimiz tekstil alanında gelişme göstermesiyle birlikte artık başka illere gidip mal almıyoruz. Çoğu mallarımızı burada bulunan tekstil atölyelerinden alıyoruz. Mağazamızda kalitenin yanında ucuzluğu da müşterilerimize sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize gelen her müşterimiz bizden memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Giyim üzerine haliyle bizlerinde sıkıntıları bulunuyor. Vatandaşlarda para olmaması bizim işlerimizi de etkilemiş durumda. İnşallah en kısa zamanda ülkenin ve kentimizin ekonomik durumu düzelip bizlerinde işleri rayına oturmasını diliyoruz. 


Sezer Aydın (esnaf)
Balıkçılık sektöründe çalışıyorum. Balık sezonun açılmasıyla birlikte halkımız taze ve ucuz balık temin etme konusunda sıkıntı çekmiyor. Bizde iş yeri olarak müşterilere en taze ve en ucuz su ürünü temin etmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Burandan sizlerin de vasıtasıyla balık secimi konusunda müşterilere birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Taze balığın gözleri parlak ve dışa bombeli olur. Balık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğulanmaya başlar, sonra da içe çöker. Taze balığın derisi gergin ve parlak olur. Pulsuz balıklar bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır, özellikle karın derisi buruşur. Her şeye rağmen parlaklığı, balığın taze olduğunu göstermez. Tezgâhtaki balıklara devamlı su serpildiği için parlak görünebilirler. Vatandaşların bu hususlara dikkat etmesi gerekiyor.


Yasin Ekici (Esnaf)
Ben Batman’da bir giyim mağazasında Müdürlük yapıyorum. Çok küçük yaşlarda giyim mağazalarında çalışmaya başladım. Kendimi sürekli olarak bu alanda geliştirmeye gayret gösterdim. Daha sonra ise satış sorumlusundan Müdürlüğe terfi ettim. Ben işimden gayet memnunum. Bu işi yapmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü insanlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Özellikle kararsız müşterilere elbise beğendirmekte üstüme yoktur. Ama öyle sırf ürünlerimizi satalım diye değil müşterinin zevkine göre elbise beğendiriyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete