HALKIN SESİ

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende
21-11-2017 18:28
Google News

Hasan Akkurt (İşsiz)
Batman’da yapılan inşaatlarda, gerekli önlemin alınmadığını düşünüyorum. İşçilerin bile can güvenliği olmazken, yoldan geçen insanlar için tehlike oluşturuyor. İnşaatların etrafına güvenlik duvarı yapılmıyor. Ve insanlar korkuyor. İnşaat ustalarının kullandığı her türlü malzeme, her an yere düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Olası ölümlü bir kazanın yaşanmaması için şimdiden önlemlerin alınması gerekiyor. Bu konunun incelenmesi ve yapılan her türlü inşaatın etrafına güvenlik duvarı yapılması gerekiyor. İnsan canı kadar değerli bir şey yoktur. iş işten geçmeden iş güvenliği konusunda alınacak her türlü tedbirin bir insan canını koruduğunu unutmamak gerek.

 


Yunus Kına (Esnaf)
Elma sokağı çevresinde tezgâhımla ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Mevsime göre tezgâhımda ürünler bulunduruyorum. Şuanda işler biraz durgun. Esnafın genelinde işler biraz durgun gözüküyor. Kış ayıyla birlikte işlerimizin de biraz canlanmasını bekliyoruz. Esnaf olduğumuz için insanlar arası iletişim ağımız oldukça sağlamdır. Genel anlamıyla insanlara baktığımızda bir mutsuzluk hâkimdir. Bu umutsuzluğun nedeni ise geçim kaygısından kaynaklanıyor. Eğer istihdam konusunda kentimize yatırımlar yapılırsa vatandaşlarında geçim kaygısı ortadan kalkar, herkes kendi işleriyle ilgilenmekten başka bir şey düşünemez diye düşünüyorum. 

 


Gülhan Bahrıyanık (Dernek Başkanı)
2008 yılından beri açılan Batman Girişimci Kadınlar Derneğinin başkanlığını yürütüyorum. Derneğimizde kadınlara yönelik birçok proje bulunuyor. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini derneğimiz arıcılığıyla vatandaşlarla buluşturuyor. Örneğin tandır ekmeği konusunda halen projemiz devam ediyor. Derneğimizde kurduğumuz iki tandırdan günde 200 ekmek üretiyoruz. Bu üretimde çalışan iki kadın arkadaşımız hem aile bütçelerine hem de derneğimizin gider masraflarına katkıları oluyor. Kadınlarımız derneğimizden oldukça memnun kalıyorlar. Daha buna benzer birçok projelerimiz halen devam ediyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete