HALKIN SESİ

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende
01-12-2017 18:20
Google News

Azer Dinçer (Çaycı)

18 yaşındayım. Yaklaşık 5 yıldır çeşitli çay evlerinde çaycılık yaptım. Bir yıldır da Bereket Çay Evinde çalışıyorum. Çaycılık mesleğini severek yapıyorum. Bu mesleği sevmemde ki en büyük etken insanlarla bire bir diyalog halinde olmamdan dolayı bu mesleği severek yapıyorum. Genel anlamıyla çay evleri işletmecilerinin yaşadığı bazı sıkıntıları sizler aracılığıyla dile getirmek istiyorum. İki ay önce bilindiği üzere çay fiyatları 1 TL’ye yükseldi. Bazı kişiler bu ufak çaptaki çay zammını çok buldu. Çayın 1 TL olması bizleri az da olsa biraz ferahlattı. Çünkü bu işyerinde çaya, elektriğe, suya, işçiye ve kiraya para gidiyor. Bu giderleri çıkartmak için de çok çay satmak gerek. Yani demek istediğim çaya yapılan zammı kimse pek fazla görmesin.


Mehmet Yavuz (İşçi)
Uzun yıllardır çeşitli illerde inşaat ve altyapı işlerinde işçi olarak çalıştım. Bu 3 aydır da kendi memleketimde çalışıyorum. 3. etap vizyon çalışması nedeniyle kendi memleketimizde iş bularak ailemizi geçindirmeye çalışıyorum. Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi belirtmek isterim. Her ne kadar ekonomik kriz yok denilse de ailelerin mutfağında ve sofralarında bu ekonomik krizin etkilerini görüyoruz. Örneğin maaşlarda hiç artma yaşanmazken mutfak giderlerinde ise bir o kadar artma meydana geldi. Eskiden 400 TL ile ailenin mutfak gideri olarak hesaplanırdı şimdiler de ise 400 TL ile sadece iki hafta geçinir olduk. İnşallah en kısa zamanda ülke olarak bu ekonomik krizden kurtuluruz. 


Abdullah Taş (Emekli)
Uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldum. Yıllardır sürekli çalışan birinin aniden emekli olması ve iş hayatından kopması oldukça zor görünse de alışında çok güzel oluyor. Emeklilik bizler için artık dinlenme vakti olarak görüyorum. Emeklilik maaşı ise oldukça az buluyoruz. Emekliklerin maaşında inşallah en kısa zamanda bir düzenlemeye gidilmesini isteriz. Biraz emeklilik hayatımdan bahsetmek isterim. Eskiden evden işe, işten eve diye bir hayat yaşardık. Şimdilerde ise evden kahveye kahveden camiye, camiden de eve diye bir hayatımız mevcut. Bu durumdan şikâyetçi değiliz bilakis daha çok kişiyle konuşma ve tanışma fırsatım oldu. diğer emekli arkadaşlarımızın zamanlarını daha verimli geçirmelerini isterim açıkçası.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete