HALKIN SESİ

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende

Sonsöz Sende
19-12-2017 19:21
Google News

Özcan Sincar (Öğrenci)

Lise öğrencisiyim. Üniversiteye yerleşmek için önümde yıllar olmasına rağmen şimdiden ders çalışma tempomu arttırdım. İyi bir gelecek için okul okumaktan başka pek bir şansımız bulunmuyor. Bizlerde bu okuma şansını en iyi şekilde değerlendirmek için derlerimize ağırlık veriyoruz. Biliyorum ki bu ders çalışmalarımın sonu tatlı olacak. Ve istediğim mesleğe girebileceğim. Benim yaşıtlarım olan arkadaşlarıma sizler aracılığı ile seslenmek isterim. Çok geç olmadan derslerinizle ilgilenin. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. Bütün bunları yaptığınız zaman işte o zaman başarıya ulaşacaksınız. Bunların yanı sıra kendinize de vakit ayırmayı ihmal etmeyin. Gezin eğlenin, kısacası hayatı doya doya yaşayınız. Bu tavsiyeleri yerine getirdiğiniz vakit kendinizde ki olumlu değişimi fark edeceksiniz.

Bulut Aslan (İşçi)

Uzun yıllardır alt ve üstyapı işlerinde çalıştıktan sonra bir firmada elektrik alanında çalışmaya başladım. Özellikle şehir aydınlatma sistemlerinde çalışıyorum. İşsizlik oranının çok yüksek olduğu kentimizde kendime iş imkânı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Batman’a yatırım yapıldığı takdirde çalışacak çok insan gücü bulunuyor. Bu insan gücü işlerin olamaması nedeniyle ya batıya göç ediyor ya da kahve kenarlarında heba olup gidiyor. Bunun önüne geçmek için Batman’a gerekli yatırımlarının yapılmasını istiyoruz. Kentimize yapılacak yatırımlar neticesinde hem ülkemizin ekonomisi kazanır hem de Batmanlılar kazanmış olacak. Bu konuda yetkililerin artık harekete geçmelerini istiyoruz.

Ali Kızar (Öğrenci)

Lise öğrencisi olarak kentimizde yapılan okuma kampanyalarını canı gönülden destekliyorum. Yine aynı şekilde “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasını da okuma alışkanlığı açısından ciddi bir adım olarak görüyorum. Valiliğimizin bu proje ile kentte bulunan vatandaşları okumaya teşvik etmesi oldukça güzel bir çalışma olarak değerlendiriyorum. Peki, proje tam olarak iyi işleye biliyor mu? Sorusunu sormak gerekiyor. Açıkçası Batman’ın beli yerlerinde sürekli valilik tarafından kitap okuma etkinliğinin olması ve tek bu yerlerle sınırlı kalması bizleri derinden üzüyor. Kitap okuma kampanyası Batman’ın her noktasında her köşesinde yapılmalıdır diye düşünüyorum. Bu konuda gereken hassasiyetlerin bir an evvel yapılmasını istiyoruz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete