HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE..

SONSÖZ SENDE..

SONSÖZ SENDE..
28-12-2018 14:15
Google News

2019’dan ne bekliyorsunuz?

2018’i, acısıyla, tatlısıyla geride bırakıyoruz.

Nasıl bir yıl geçirdik?

Mutlaka sevinçlerimiz de olmuştur, üzüntülerimiz de…

Kazançlarımız ve kayıplarımız olmuştur elbette…

Şimdi 2019’a sayılı saatler kaldı.

Peki, yeni yılda neler yapmayı planlıyoruz?

2019’a neler sığdıracağız?

Ömür biter.

Umut bitmez…

Vatandaşın umutlarını kaleme aldık.

Bakın neler anlattılar?

 

“ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN”

Tantuni Ustası Sait Usta “Ülke olarak zor ve sıkıntılı bir yılı geride bırakıyoruz. 2018 yılının çok sıkıntılı gececiğini daha o yılın yılbaşında anlamıştık. 2019 yılının geçtiğimiz yıllara göre daha güzel geçmesini temenni ediyoruz. Yeni yılın acılardan arınmış bir yıl olmasını diliyorum. Bu millet çok acı çekti. Bu acıların bir daha tekrar yaşanmaması için toplum olarak birbirimize kenetlenmek zorundayız” diyor.

“BARIŞ GETİRSİN YENİ YIL”

Bir firmada servis elemanı olarak çalışan Habib Aslan “Yeni yılın tüm insanlığa barış huzur, sağlık ve bol kazançlı işler getirmesini diliyorum. Piyasa hareketlensin, insanların işleri hareketlensin ki biz de nasibimizi alalım. Bizim de işlerimiz hareketlensin. Uyuşturucu bağımlıları Batman’da artmaya başladı. Yazık bu gençlerimize. Bu tehlikeye artık birilerinin “dur” demesini istiyorum” dedi.

“ADALETSİZLİĞİN OLMADIĞI BİR YIL OLSUN”

Diş Teknisyeni Jiyan Aksu “Acının, kanın, adaletsizliğin olmadığı bir yıl diliyorum. Basının, doğruları yazmasını istiyorum. İşsizlik sorunu, ne yazık ki Batman’ın kanayan bir yarasıdır. Yeni yılda, bu işsizlik sorununun yaşanmamasını diliyorum. Ve otobüsler; belediye otobüslerinin de bir düzene, rayına oturmasını bekliyorum. Elektrik kesintileri çok sık yaşanıyor Batman’da. 2019’te bu kesintilerin olmamasını umuyorum” dedi.

“HUZUR İSTİYORUZ”

Sporcu İzzettin Başaran “Ben Batman Belediyesi Yaşam Boyu Engellileri Koruma ve Spor Kulübü’nde kalecilik yapıyorum. Yeni yıldan öncelikle sağlık devamında huzur, mutluluk ve başarı diliyorum. Zaten sağlık olduktan sonra gerisi gelecektir inşallah. Herkes kendi aile içerisinde mutlu, huzurlu yaşasın gülsün. Çok acılar yaşadık. İnşallah 2019 yılı bu acıların son bulduğu, barışın, huzurun bu topraklarımıza geldiği bir yıl olur. Ve en önemlisi oynadığım takımın şampiyon olmasını diliyorum” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN SAĞLIK”

Tiyatro Oyuncusu Mancu “Yeni yıldan beklentim, toplumun, ortak paydalarda buluşup, kaybedilen değerleri yeniden yeşerterek, hisleri ve vicdanları doğrultusunda birbirlerine olan desteği hiç eksik etmemeleri. Hayat, bizler birbirimizi sevince yaşanılabilir. İnşallah 2019 yılı hepimize şans, sağlık, huzur ve barış getirir” dedi.

“BOL KAZANÇ DİLİYORUM”

Lavash İşletme Sahibi Cudi Aksu (Her yeni yıla umutlarla giriyoruz. Umudumuzu yitirmemek adına öncelikle bu coğrafyaya barışın kardeşliğin ve huzurun gelmesini temenni ediyorum. Batman ölçeğinde Karayolları olmak üzere, görevlerini tam yapmalarını bekliyor, temiz ve modern bir Batmanda yaşamak üzere herkese huzur sağlık mutluluk ve bol kazançlar dilerim” diyor.

“2019 YILINDA GELİR ADALETSİZLİĞİ SON BULSUN”

Vatandaş Mehmet Gökalp “Yeni yılın öncelikle insanlar üzerinde iş, aş ve para getirmesi dileğinde bulunmak istiyorum.   2019 yılının gelir adaletsizliğinin son bulduğu insanların refah içinde yaşayacağı bir yıl olmasını istiyorum. Tabi bu söylediklerim hep söylemekle kalıyor. Her yıl buna benzer dileklerde bulunuyoruz. Ama ne yazık ki her yıl aynı sıkıntılar katlanarak gelip geçiyor. Biz sadece insanlığın huzur içerisinde yaşamasını isteriz. Umarım 2019 yılı bütün bu sıkıntıların son bulduğu ve insanlığın kazandığı bir yıl olur” diyor.

“İYİ GEÇECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM”

Pano Satış Müdürü Faysal Üney ise “2019 yılının 2018 yılından daha iyi geçeceğini tahmin ediyorum. Yeni yılda herkesim insanımızın beklentilerine cevap vereceği yıl olması temennisiyle ülke insanımızın sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yıl diliyorum. 2019 yılının iş-aş ile dolu geçmesini diliyorum” diyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete