HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE..

SONSÖZ SENDE..

SONSÖZ SENDE..
19-04-2019 13:13
Google News

Abdullah Özaydın - Sigortacı

Ben sigortacılık yapıyorum.Baba mesleğini yapıyorum. İş yerim belediyenin karşısında. Son zamanlarda işlerde gözle görülür bir düşüş oldu. Maalesef ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar bizim de hayatımızı etkilemeye başladı. Ülkenin artık seçim havasından çıkması gerekiyor. Hükümetin bir an önce ekonomide üstüne düşeni yapması gerekiyor. Ekonomiyi hemşerimiz Mehmet Şimşek yönetirken bu kadar büyük sorunlar yoktu. Ama Sayın Berat Albayrak geldiğinden beri piyasalar bir türlü rahatlamadı. İnsanlar kiloyla aldıkları meyve sebzeyi şimdi taneyle almaya başladılar. Ev kiraları aldı başını gidiyor. Hükümetin bir an önce tüm işini bırakıp ekonomiye yoğunlaşmasını istiyorum.

 

Lokman Yaman - Esnaf

Yaklaşık 20 yıldan beri kemer, çanta, cüzdanı vs. satıyorum. Ekmek paramı bu işle çıkarıyorum. Çok şükür bir seçimi daha kazasız belasız atlattık. Belediyemize yeni yöneticiler seçildi. İnşallah Batmanımıza çok güzel işler yaparlar. Biz her zaman güzel işlerin takipçisi ve destekçisi olacağız. Seçim havasından uzaklaştıkça inşallah ülkede ekonomi iyileştirilir, meyve sebze fiyatları düşer. Bu uçuk fiyatlar, Anadolu’nun ve Mezopotamya’nın bereketli topraklarında yaşayan bizlere yakışmıyor. Daha çok üretmeliyiz, daha çok çalışmalıyız. Bu halkın kaderi her dönem fakirlik, yoksulluk olmamalı. Eğer bir şeyler kötü gidiyorsa bunda hepimiz suçu var. Suçu birilerine yükleyip aradan sıyrılamayız. Hep birlikte ülkemizi kalkındırmak için var gücümüzle çalışlmalıyız.

 

Ahmet Aydın – Esnaf

Yeni belediye eş başkanlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah Batman’ın daha ileriye taşıyacak projelere imza atarlar. Batman hızla gelişen bir kent olduğu için belediyenin de bu hıza yetişmesi lazım. Alt yapısıyla, üst yapısıyla, temizliğiyle, doğasıyla Batman’ın bu gelişim sürecini takip etmesi lazım. Yeni yönetim var gücüyle çalışırsa biz vatandaşlar da kendilerine destek vereceğiz, yanlarında olacağız. Bir kentin ilerlemesi, gelişmesi sadece kurumların yaptığı işlerle olmaz. Halk da üstüne düşeni yapacak. Biri bir yanlış yaptığında kafamızı çevirip gitmeyeceğiz. Birbirimizi daha iyi işler yapmak için uyaracağız. Artık Batman küçük bir mahalleden ibaret değil. Koskoca bir şehir oldu. Bizler de şehir kültürüyle yaşamalıyız. Çevremizi temiz tutmalı, birbirimize saygı duymalı ve yaşamın her alanında tek başımıza olmadığımızı koca bir toplum olduğumuzu bilmeliyiz. Birbirimizin hakkına riayet etmeliyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete