HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE..

SONSÖZ SENDE..

SONSÖZ SENDE..
26-04-2019 19:10
Google News

Metin Ağar – Kuaför

8 yıldan beri kuaförlük yapıyorum. Çok şükür işlerimiz iyi. Batmanlı gençler saçlarına ve görütülerine çok dikkat ettikleri için sık sık traşa geliyorlar. Çoğu müşterilerimiz de 2 günde bir gön çekmeye geliyorlar. Artık bizim meslek kendini aştı. 10 – 15 yıl önce ustalarımız sadece saç sakal kesip fön çekiyorlardı. Şimdi en sıradan kuaför bile güzellik salonuna dönmüş. Toplumdaki estetik kaygısı erkekleri de ağda yapmaya zorluyor. Müşterilerimiz gelip ağda yaptırıyor, maske yaptırıyor, buhar yaptırıyorlar. Yani bir bayan kuaföründe yapılan tüm işlemler erkek kuaföründe de yapılıyor. Haftanın 6 günü çalışıyorum. Okumayla aram olmadığı için okulu bırakıp kuaförlüğe yöneldim. Dedim en azından elimde bir mesleğim olsun. Çok şükür okumasak da evimize ekmeğimizi götürüyoruz.

 

Mehmet Can Şahin – Turizm Sektöründe çalışıyor

Ben 24 yaşındayım. 10 yıldan beri turizm sektöründe çalışıyorum. Batman’ı dünyaya tanıtmak için, turizm faaliyetlerini ileriye taşımak için yurt dışından, yurt içinden şehrimize turist getiriyoruz. Bence kutsal bir görev yapıyoruz. Batmanımıza ne kadar çok turist gelse esnaf o kadar iş yapar. Otellerimiz dolar, piyasa canlanır. Bu şekilde herkes kazanır, herkesin evine ekmek parası girer. Gezmeye çıkanlar bence uçak yerine otobüsleri tercih etmeli. Bizim otobüsler çok konforlu ne ararsan içinde var. Otobüsle gezen kişi daha çok yer görür, daha çok insanla sohbet eder. Yollarda bol bol hikâye biriktirir. Güzel dostluklar kurar. Ama uçakla seyahatin bu kadar çok güzel yanı yok. Tek güzel yanı hızlı gitmesi. Zaten günlük hayatımızda her şey çok hızlı. Tatil demek yavaş hareket etmek, gevşemek, rahatlamak demektir.

 

Yakup Arslan – Pazarcı

Bahçelievler Mahallesi semt pazarında esnafım. Maalesef eskisi gibi işlerimiz yok. Ülkedeki ekonomik sorunlar, doları yükselişi, işsizlik ve seçim gündemi bizim de işimizi olumsuz etkiledi. Hükümet yetkililerinden ricam bir an önce seçim havasından çıkıp ekonomiye ağırlık vermeleridir. Çünkü piyasa kan ağlıyor, ne mal alabiliyoruz ne satabiliyoruz. Hükümet ekonomiye ağırlık verirse, ciddi kararlar alırsa, halkta ve piyasada karşılığı olmayan bu kabinede değişiklik yaparsa ekonomide gözle görünür bir iyileşme olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete