HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda. Okurlarının görüş ve düşüncelerine büyük önem veren gazetemiz Sonsöz, mikrofonu ile Batman sokaklarını karış karış gezmeye devam ediyor. Gündeme dair siz değerli Batman halkından aldığımız düşünce ve yorumlarınızı, her gün “Sonsöz Sende” köşemizde büyük bir titizlikle yayınlıyoruz. Ayrıca siz okurlarımız, gündemdeki konulara dair görüşlerinizi, ad-soyad bilgileriniz ve fotoğrafınız ile birlikte batmansonsoz@hotmail.com adresine göndererek “Sonsöz Sende” köşesine dâhil olabilirsiniz. Mikrofonumuz her an size uzatılabilir, görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir...

SONSÖZ SENDE...
19-05-2015 18:10
Google News

MEHMET MUĞLA (İŞÇİ)

İnşaatlarda çalışıyorum. Ekmeğimi bu şekilde kazanıyorum. Ancak bir işçi olarak Batman’da en fazla dikkatimi çarpan şey, işyerlerinde iş güvenliğinin olmamasıdır. İşçinin canı hiç kıymetli değil, sadece yapılan işin ne kadar hızlı sürede bitip bitmediği önemlidir. Buradaki anlayış bu yöne doğru ilerliyor. Gerçi ülke genelinde de işçilerin durumu budur ama Batman’da özellikle yoğun şekilde hissediliyor. Bakın inşaatların tepesinde işçiler, hiçbir güvenlik önlemi almadan canını hiçe sayarak çalışıyor. İşe alırken işçiye iyi davranıyorlar, kıymet veriyorlar. Ama iş başladıktan sonra işçiye hiçbir kıymet verilmiyor. İşçi, bu ülkenin veli nimetidir. Belki size göre sadece bir işçidir ama bazılarının babasıdır, ağabeyidir, oğludur. Bunların düşünülmesi kazım. Kısacası biz işçiler sadece değer istiyoruz.

Yakup Duran (Bilgisayar Öğretmeni)

Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar öğretmenliği yapıyorum. Batman’da son günlerde eğitim alanında yaşanan olayları kaygı verici buluyorum. Mesela Batman üniversitesi’nde iki öğrencinin tartışması sonucu büyüyen olaylar, bu kente hiç ama hiç yakışmadı. Öğrenciler darp edildi, üniversitenin camları kırıldı, zarar verildi. Yaşanan olaylardan sonra öğrencilere 2 gün tatil verildi. Ondan sonra öğrenciler içeri alındı ama kütüphane halen açılmadı. Hâlbuki yaşanan olayların kütüphane ile alakası yoktu. Öğrenciler, bu olaydan sonra adeta kütüphaneden mahrum ediliyorlar. Üniversite yönetiminin bu konuda daha duyarlı olmasını, kütüphanenin bir an önce öğrencilerin hizmetine açılmasını istiyoruz. Çünkü kütüphaneden istifade eden öğrencilerin sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Bunu çok yakından biliyorum.

Süleyman Atacan (Emekli)

Hasankeyf eski tarihtir. Ben, yılarlımı burada geçirdim. Böyle çok güzeldir, bırakın böyle kalsın. Sular altında kalacak, keşke elimizden bir şey gelseydi de Hasankeyf’i sular altında bırakmasaydık. Fakat elimizden bir şey gelmiyor. Tüm tepkilerimizi dile getirdik, yüzlerce eylemler yapıldı ama hiçbiri fayda etmedi. Çok üzülüyoruz sular altında kalacak diye.

Cemil Demir (Futbolcu)

Batman’da futbol namına hiçbir şey yok. Batmanlı oyunculara ve alt yapıya hiç değer verilmiyor. Batman Petrolspor’da Batmanlı futbolcu sayısı neredeyse yok gibi. Oyuncular neden dışarından alınıyor çok merak ediyorum. Neden kendi gençlerimize fırsat vermiyoruz? Batmanlı bir futbolcu, kendi takımı için daha yoğun çalışacaktır, sadece takımı için değil, memleketi için de başarı isteyecektir. Ancak yetkililer bunu görmezden geliyor. Ben Petrolspor taraftarı olarak artık bu düzene son verilmesini istiyorum. Petrolspor’da Batmanlı oyunculara ağırlık verilmesini istiyorum. Kulüp yöneticilerine sesleniyorum, önümüzdeki sezonda Batmanlı oyuncuları takımda görmeyi istiyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete