HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
20-05-2015 21:53
Google News

Okurlarının görüş ve düşüncelerine büyük önem veren gazetemiz Sonsöz, mikrofonu ile Batman sokaklarını karış karış gezmeye devam ediyor. Gündeme dair siz değerli Batman halkından aldığımız düşünce ve yorumlarınızı, her gün “Sonsöz Sende” köşemizde büyük bir titizlikle yayınlıyoruz. Ayrıca siz okurlarımız, gündemdeki konulara dair görüşlerinizi, ad-soyad bilgileriniz ve fotoğrafınız ile birlikte batmansonsoz@hotmail.com adresine göndererek “Sonsöz Sende” köşesine dâhil olabilirsiniz. Mikrofonumuz her an size uzatılabilir, görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir...

 

MURAT YILDIZ (ÖĞRENCİ)

Eğitimde eğitmezlik ilkesi, Türkiye’de koşul olarak kabul görmüş. Liberal bir düşüncenin çaresiz parçaları olduğumuzu düşünüyorum. Şuan ki meşhur eğitim sistemimiz, asla ve asla öğrenciye bir gelecek vaat etmiyor. Sadece hayat koşuluna bağlı olarak okumuş olduğun bölümün, seni bir kâğıt parçasıyla onurlandıracak olması ne tuhaf? Biz öğrenciler sonumuzu bildiğimiz halde büyük bir cesaretle “atanamamaya” karar kıldık. Sadece o anki koşullar bunu gerektirdiği için, kimimiz hiç istemediği bölümleri okudu, kimimiz de sadece puanı yeten bölümleri okumak zorunda bırakıldı. Şu anda sokakta işsizler ordusu yaratıldı. Eğitim sistemi bu şekilde devam ettiği sürece ülkenin geleceğini çok parlak görmüyorum.

NESRİN DAL (GÜZELLİK UZMANI)

Ben Lilyum Med Güzellik Merkezinin uzmanı olarak sektörden ziyade, hayvan hakları ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Çünkü şu anda kentin en önemli sorununun bu olduğunu düşünüyorum. Yıllarca hayvan hakları ile ilgili derneklerde üyelik yaptım, çeşitli aktivitelere katıldım. Ancak bunların hiçbiri olumlu sonuç vermedi. Bakın Batman’da şu anda hayvanların barınabileceği bir alan dahi yok. Aşılama sistemi yok, küpeleme çalışmaları yok. Hayvanlar kimi zaman soğuktan, kimi zaman açlıktan, kimi zaman darptan ölüyor. Bir hayvansever olarak Batman’da hayvanlar için barınakların oluşturulmasını istiyorum. Hatta bu konuda birkaç platformda daha dile getirmiştim, hayvan haklarını yok sayanlara bu seçimde oy vermeyeceğim.

GAMZE ALİOĞLU (ESTETİYSEN)

Ben Güzellik Merkezinin Estetisyeni olarak güzellik kavramı üzerine birkaç şey söylemek istiyorum. Lilyum Med’de kadın ve erkeklere bakım yapıyor, kendilerini güzel hissetmeleri için çaba harcıyoruz. Alanımızda başarılı olduğumuzu da düşünüyorum. Buraya gelen beylerin-hanımların buradan güler yüzle ayrılmaları bizim en büyük onur kaynağımızdır. Güzellik kavramına gelecek olursak, insan önce kendisi için güzel olmalıdır, çünkü kendini güzel hisseden insan, çevresine olumlu enerji yayar. Çevresine olumlu enerji yayan insan da her zaman güzel görünür. Bu yüzden güzelliği önemsiyoruz, kişinin kendini iyi hissetmesini önemsiyoruz.

SAİT AĞALDAY (ÇİFTÇİ)

Doğduğumdan beri Hasankeyf’teyim. Mağarada hayatımı sürdürüyorum. Buradaki havanın ve doğanın güzelliğine olan hayranlığımdan dolayı burada hayatımı sürdürüyorum. Mağaramın bulunduğu yer çok güzel. İlçe benim ayaklarımın altında. Burada güzel bir hayat sürdürüyorum. Geçmişte atalarımız da bu şekilde hayatlarını sürdürmüşler. Şu anda hem bu geleneği sürdürüyorum hem de sağlıklı koşullarda yaşıyorum. Ancak bir Hasankeyfli olarak bu tarihi kentin sular altında kalmasına karşıyım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete