HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

SONSÖZ SENDE...
21-05-2015 18:57
Google News

Okurlarının görüş ve düşüncelerine büyük önem veren gazetemiz Sonsöz, mikrofonu ile Batman sokaklarını karış karış gezmeye devam ediyor. Gündeme dair siz değerli Batman halkından aldığımız düşünce ve yorumlarınızı, her gün “Sonsöz Sende” köşemizde büyük bir titizlikle yayınlıyoruz. Ayrıca siz okurlarımız, gündemdeki konulara dair görüşlerinizi, ad-soyad bilgileriniz ve fotoğrafınız ile birlikte batmansonsoz@hotmail.com adresine göndererek “Sonsöz Sende” köşesine dâhil olabilirsiniz. Mikrofonumuz her an size uzatılabilir, görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir...

ABDULSELAM KUSEN (Halk Eğitim Merkezi Görevlisi)

Hasankeyf bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Eski tarihten beri yok olmasını istemediğimiz bir kent. Turistik yapısıyla çok ziyaret edilen bir merkezdir. Halkın geçim kaynağı olan bu mekânın yok olmamasını istiyoruz. Buradaki yapılar restore edilmeli, yürüyüş alanları yapılmalı ve burası turizme daha güçlü bir şekilde kazandırılmalıdır. Çünkü bu bölgenin en önemli tarihi-turistik mekânı Hasankeyf’tir. Bu tarihi mekânın sular altına gömülmesi, bir kıyım olur.

ZEKİ KAYA (ESNAF)

Hasankeyf’te yaşadığımız en büyük sorun, istimlâk bedelleri. Ev ve arsalarımızın karşılığında bize verilen miktar, kesinlikle bizim ev ve arsalarımızın bedeli değildir. Daha fazlasını vermeleri gerekiyor. Bize verdikleri parayla yeni Hasankeyf alanında ev almak, işyeri kurmak mümkün değildir. Çünkü oradaki kiralar çok yüksek. Buradaki halkı, kendi istekleri ve iradeleri dışında yaşadıkları yerden çıkarıyorlar. Bu, büyük bir haksızlıktır. Buradaki halk, kendine ait topraklarda yaşamak istiyor.

FARİS AYDIN (HALI DOKUMACI)

Ben yaklaşık 50 yıldır Hasankeyf’teyim. Burada doğup büyüdüm. Yıllardır, Hasankeyf’in baraj altında kalacağı söyleniyor. Bizim en büyük sorunumuz budur. Bugüne kadar yaşadığımız toprakların, sular altına gömülmesini istemiyoruz. Koskoca medeniyet sahipsiz kalmış. Yeni Hasankeyf’te yaşayamam. Çok huzursuzum. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Buradan sizin aracılığınız ile yetkililere sesleniyorum, Hasankeyf’i kendi haline bırakın...

METİN METE (ESNAF)

Hasankeyf bizim geçmişimizdir. Kaybetmek istemiyoruz. Biz esnaf olarak Hasankeyf’in baraj altında kalacağından dolayı çok huzursuzuz. Kentin geçim kaynağını kestiler. Bizim evlerimize 40bin TL veriyorlar. Yeni Hasankeyf’te sattıkları evler ise 100 Bin TL civarında. Resmen sömürülüyoruz. Yetkililer, buradaki halkın sesine kulak vermiyorlar. Sadece seçim zamanlarında gelip bu halkı dinliyorlar. Buradaki halk ne istiyor, dinleyen yok.

İHSAN ORAK (LOKANTA İŞLETMECİSİ)

Hasankeyf’te büyük bir mağduriyet var. Halk perişan durumdadır. Sosyal yaşantımız yok. Sağlık adına bir şey yok. Yeni Hasankeyf ile beraber mekânlarımız da yok ediliyor. Sanki kent merkezinde ya da İstanbul’dan bir daire alıyormuşsun gibi fiyat biçiyorlar.  Buradaki halkın, bu parayı ödeme gücü var mı?

  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete